7 din 10 clujeni iubesc sa citească. Află ACUM de câte beneficii uimitoare au parte!

        Deși sunt multe studii care susțin că românii citesc extrem de puțin, se pare că oamenii care trăiesc în Cluj nu se încadrează în statistici. Afirmația amintită anterior este contrazisă chiar de către angajații librăriilor, care susțin că vând zilnic zeci de cărți. Mai mult decât atât, o singură plimbare prin centrul orașului te conectează cu o mulțime de surse în care te poți bucura de o lectură liniștită. Așadar, dacă nu ai știut până acum, află că există un număr mare de librării, de anticariate, iar, din când în când, câte un târg de carte, dar si nenumărate site-uri care au astfel de produse.         

        În caz că nu ai stat niciodată la povești cu un iubitor de litere, află din acest articol de câte beneficii au parte cei care îndrăgesc lectura. Apropo, chiar dacă nu îți surâde această activitate, ar fi bine să citești măcar câteva dintre cărțile care sunt de neratat într-o viața, conform specialiștilor. 

        Descoperă cele mai importante beneficii ale lecturii 

        Îți amintești de colegul din liceu care avea un vocabular bogat și o mulțime de cunoștințe generale? Ei bine, cu siguranță îi plăcea să citească. Iată de ce alte beneficii a mai avut parte: 

  • A reușit să se concentreze mult mai bine – potrivit specialiștilor, chiar și 20 de minute de lectură ajută la concentrare. S-a demonstrat că o persoană care citește constant reacționează mult mai bine în situațiile de criză. Mulți dintre ei pot face față și unui moment în care, în același timp, le sună telefonul, îi strigă un coleg și lucrează la o sarcină de la serviciu. 
  • Și-a dezvoltat creierul – dacă sistemul nervos central este stimulat în permanență, vor exista șanse mult mai mici ca proprietarul său să sufere de demență sau de Alzheimer. Nu uită că și creierul este tot un mușchi, care trebuie antrenat cât mai mult și cât mai des. 
  • A fost mult mai fericit – conform studiilor, cititul reduce considerabil nivelul stresului. Efectul este și mai intens dacă persoana în cauză deține cărți „self-help”. Ei bine, câteva pagini parcurse pot fi chiar mai benefice și decât o plimbare prin parc. 
  • A devenit mai creativ – orice carte citită vine cu o mulțime de informații noi, care, ulterior pot fi folosite în diferite situații. Astfel, persoanele care iubesc lectura sunt considerate mult mai creative, fiindu-le mult mai ușor să se adapteze. 
  • A fost mai motivat – cărțile prezintă, deseori, povești ale unor persoane care au reușit să obțină ceea ce și-au dorit prin foarte multă muncă. Așadar, cei care îmbrățișează cu drag acest tip de lectură, se simt încurajați și motivați de către personajele pe care le întâlnesc în interiorul paginilor.  
  • A dormit mai bine – specialiștii recomandă pentru un somn liniștit să se respecte o pauză de minim 30 de minute de la televizor, laptop sau telefon înainte de culcare. Iar citirea unei cărți ar putea acoperi de minune acel timp liber, oferindu-ți și un somn liniștit. 

        Dacă colegul tău a avut atât de multe beneficii, tu de ce să nu încerci? Intră pe BookZone și achizitionează-ți măcar o carte pe care să te străduiești să o termini în maximum două săptămâni. 

Pe lângă toate aceste avantaje, vei reuși să introduci în rutina ta zilnică un obicei folositor pentru tot restul vieții. Fie că îți rezervi un scurt interval de timp dimineața când îți bei cafeaua, fie că preferi să citești înainte să adormi, caută tipul de lectură care ți se potrivește. Nu uita că numai parcurgând cât mai multe pagini și stiluri diferite îți poți da seama ce îți place cu adevărat!

℗Articol publicitar

You May Also Like