ACORD. Oltchim Râmnicu Vâlcea va fuziona cu Chimcomplex

Acord preliminar dat de Directoratul General pentru Concurență din cadrul Comisiei Europene pentru ca Oltchim Râmnicu Vâlcea să fuzioneze cu Chimcomplex.

Într-un comunicat al companiei Chimcomplex se specifică faptul că, în ultimele două luni, s-au finalizat auditurile și rapoartele de due diligence făcute de PricewaterhouseCoopers și Jacobson Londra și au fost oferite potențialilor finanțatori, care în următoarele săptămâni vor face ofertele angajante.

“Încheierea cu succes a acestei tranzacții este de importanță capitală pentru relansarea industriei chimice din România, având ca obiectiv integrarea și dezvoltarea unui complex industrial ce va deveni unul dintre cei mai importanți jucători din industria chimică românească și din Europa de Sud Est” – a declarat Virgiliu Băncilă, președintele Chimcomplex.

După cum bine se știe, compania Chimcomplex Borzeşti, firmă aparţinând grupului SCR controlat de omul de afaceri clujean Ștefan Vuza, a achiziționat o parte din activele combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, asumându-şi investiţii de 117 milioane euro în primii trei ani și de 450 milioane euro începând cu anul patru.

Compania Română de Chimie va integra platformele industriale de la Chimcomplex Borzești și Oltchim Râmnicu Vâlcea după încheierea tranzacției de cumpărare de către Chimcomplex Borzești a grupelor de active 1-5 și parțial 7 de la Oltchim.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like