Activitatea unui restaurant din Râmnicu Vâlcea, oprită temporar

/

UPDATE: Într-o postare pe Facebook, conducerea unității de alimentație publică a scris că, în realitate, amenda este de zece ori mai mică decât se anunță în comunicat și că activitatea nu a fost suspendată. Totuși, până la ora transmiterii acestei informații, aceeași conducere nu a dorit să prezinte niciun document din care să reiasă că așa stau lucrurile.

Nereguli destul de mari descoperite de inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Vâlcea la un restaurant din municipiul Râmnicu Vâlcea. În urma unui control inopinat, ca urmare a unei reclamații, s-a decis oprirea temporară a activității restaurantului în cauză până la remedierea deficiențelor.

“În urma unei reclamații primite, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Vâlcea a efectuat o acțiune de control la restaurantul Brothers Pub din Râmnicu Vâlcea, fiind constatate următoarele: 

– utilizarea de produse și proceduri nesigure, respectiv la prepararea diverselor feluri de mâncare se utilizează tigăi cu depuneri de grăsime, ustensile cu mâner de plastic și lemn

– folosirea a diverse preparate culinare fără etichete cu elemente de identificare-caracterizare și data limită de consum 

– lipsa evidențierii, în listele meniu, a ingredientelor cu potențial alergen, pentru fiecare preparat culinar și a preparatelor culinare obținute din produse congelate.      

Pentru abaterile constatate s-au aplicat 2 amenzi contravenționale în valoare de 11.000 lei și au fost dispuse măsurile de oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate și oprire definitivă de la utilizare a produselor neconforme” – anunță Comisarul șef Adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Vâlcea, Cristina Tătaru.

loading...

You May Also Like