ALERTĂ la AMBULANŢA VÂLCEA. Doi angajaţi, testaţi pozitiv cu coronavirus

Doi angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vâlcea au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus. Rezultatul a venit în această dimineaţă de 15 aprilie 2020, probele fiind prelevate în urmă cu trei zile. Este vorba de femeia de serviciu şi soţul acesteia care este ambulanţier. Problema este că ambii au fost la serviciu în 6 şi 7 aprilie 2020, femeia făcând curăţenie în toate echipajele de ambulanţă, iar bărbatul intrând în contact cu echipajul de pe autospecială.

“Nouă ni s-a spus pe data de 7 aprilie 2020 că cei doi trebuie să intre în carantină. Atunci ei nu aveau simptome de niciun fel, însă ulterior au început să aibă febră şi de aceea li s-a făcut testul. Am cerut deja testarea tuturor cadrelor care au intrat în contact cu cei doi. Avem discuţii cu DSP Vâlcea pentru acest caz şi pentru Drăgaşani. Oricum trebuie să se ajungă şi la momentul în care tot personalul Ambulanţei Vâlcea să fie testat periodic pentru că noi suntem în prima linie. Acum poate iese negativ rezultatul la test, însă ulterior tot vom mai intra în contact cu suspecţi” – ne-a declarat directorul Ambulanţei Vâlcea, dr. Dan Pădureanu.

Cazul de la Ambulanţa Vâlcea este destul de complicat, iar DSP trebuie să înceapă rapid o anchetă epidemiologică complexă. Asta pentru că ei doi angajaţi ai Ambulanţei au intrat în contact cu un pacient de la ORL, care deocamdată nu a fost testat şi este asimptomatic. Se vorbeşte de faptul că ar fi posibil ca virusul să fie ajuns la ORL chiar prin cei doi de la Ambulanţă. Sunt doar presupuneri însă şi de aceea DSP Vâlcea trebuie să facă lumină în acest caz.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like