ALERTĂ METEO. Vâlcea, printre județele avertizate

Meteorologii de la ANM au emis în această după-amiază de miercuri, 2 octombrie 2019, o avertizare meteo de vreme rea. Alerta meteo vizează întreaga țară, așadar și județul Vâlcea. Astfel, în perioada 3 octombrie 2019, ora 13.00 – 5 octombrie 2019, ora 09.00, se vor înregistra ploi moderate cantitativ, fenomene de instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului și răcire accentuată.

“În intervalul menționat, aria ploilor va fi în extindere dinspre vest și va cuprinde treptat toată țara. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, izolat 
40 l/mp. Vor fi și perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, în a doua parte a zilei de joi, 3 octombrie în special în Transilvania și Moldova, apoi și în regiunile sud-estice; se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat, posibil, vijelii și grindină. 

Vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 40…50 km/h. Vremea se va răci semnificativ pe parcursul zilei de joi (3 octombrie) în vest și nord-vest, iar vineri (4 octombrie) și în restul teritoriului” – precizează ANM.

loading...

You May Also Like