ATENȚIE! Sună SIRENELE în VÂLCEA! Vezi când și de ce!

/

Vineri, 21 aprilie 2017, la Vâlcea încep testele sirenelor care anunţă situaţiile de urgenţă. Locuitorii județului nostru vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, începând cu ora 10.00. În acest fel, autoritatile sustin ca vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației existente la nivelul orașelor.

Acesta este cel mai amplu exercițiu de testare a sirenelor, iar scopul său este acela ca populaţia să învețe ce înseamnă fiecare sunet al sirenei, în cazul unor situaţii de mare risc pentru a știi cum să reacționeze.

Conform Departamentului pentru Situații de Urgență, sirenele anunţă incidente chimice, atacuri aeriene sau inundații puternice. Sunetul sirenei poate fi auzit de la o distanţă de aproximativ 500 de metri. Are o putere de 100-120 de decibeli și dezvoltă un sunet asemănător cu decolarea unui avion de pe pista unui aeroport.

„Sirenele sunt cele care există în acest moment şi vom analiza dacă s-a auzit peste tot, dacă toată lumea a sesizat că sirenele sunt pornite, pentru că sunt unii care şi-au izolat geamurile şi s-ar putea să nu audă nimic. Atunci sunt sisteme alternative de alertare, la care începem să ne gândim, pe lângă sirene, să mai fie şi altele. Facem parteneriat cu mass-media să transmită instantaneu mesaje în situaţii de urgenţă” – a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.