ATENȚIE! Sună SIRENELE în VÂLCEA! Vezi când și de ce!

Vineri, 21 aprilie 2017, la Vâlcea încep testele sirenelor care anunţă situaţiile de urgenţă. Locuitorii județului nostru vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, începând cu ora 10.00. În acest fel, autoritatile sustin ca vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației existente la nivelul orașelor.

Acesta este cel mai amplu exercițiu de testare a sirenelor, iar scopul său este acela ca populaţia să învețe ce înseamnă fiecare sunet al sirenei, în cazul unor situaţii de mare risc pentru a știi cum să reacționeze.

Conform Departamentului pentru Situații de Urgență, sirenele anunţă incidente chimice, atacuri aeriene sau inundații puternice. Sunetul sirenei poate fi auzit de la o distanţă de aproximativ 500 de metri. Are o putere de 100-120 de decibeli și dezvoltă un sunet asemănător cu decolarea unui avion de pe pista unui aeroport.

„Sirenele sunt cele care există în acest moment şi vom analiza dacă s-a auzit peste tot, dacă toată lumea a sesizat că sirenele sunt pornite, pentru că sunt unii care şi-au izolat geamurile şi s-ar putea să nu audă nimic. Atunci sunt sisteme alternative de alertare, la care începem să ne gândim, pe lângă sirene, să mai fie şi altele. Facem parteneriat cu mass-media să transmită instantaneu mesaje în situaţii de urgenţă” – a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.