ATENȚIONARE METEO – VÂLCEA: Ninsori și temperaturi scăzute. Zăpadă la Obârșia Lotrului

Specialiștii de la ANM au emis avertizări meteo pentru perioada 22 noiembrie, ora 11.00 – 23 noiembrie, ora 10.00. Printre județele avertizate se numără și Vâlcea, fenomenele vizate fiind: vreme deosebit de rece, ninsori la munte, precipitații mixte, intensificări ale vântului. La Obârșia Lotruluideja se înregistrează ninsori, stratul de zăpadă fiind de circa 1- 2 cm, iar la Vidra – Voieasa stratul de zăpadă este de circa 4-5 cm. În zonă intervin drumarii de la Secția de Drumuri Națională Vâlcea.

“Vremea va fi rece în sudul, centrul și estul țării, chiar deosebit de rece în Moldova și estul Transilvaniei, unde în cea mai mare parte a intervalului vor fi temperaturi negative.

În Carpații Meridionali și Orientali precum și în zonele submontane aferente vor predomina ninsorile, iar local în Oltenia, Muntenia, dealurile Moldovei și în zonele depresionare precipitațiile vor fi mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare) și trecător se poate depune polei.

În Oltenia cantitățile de apă vor depăși izolat 15…20 l/mp.

Vântul va avea intensificări în Munții Banatului și în vestul Carpaților Meridionali, unde la altitudini de peste 1500 m vitezele la rafală vor fi de 70…90 km/h, iar trecător ninsoarea va fi viscolită. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, cu precădere în cele sudice, unde pe arii restrânse vor fi viteze de 55…65 km/h” – precizează ANM.

loading...

You May Also Like