Autorităţile din Vâlcea, îngrijorate de creşterea numărului de cazuri COVID-19: “Respectaţi măsurile stabilite de autorități pe perioada stării de alertă”

Autorităţile din Vâlcea sunt îngrijorate de creşterea numărului de cazuri de COVID-19 din ultimele zile şi le cer vâlcenilor să respecte cu stricteţe măsurile impuse. Cu toate acestea, nicio persoană aflată la conducerea judeţului nostru nu a luat o poziţie publică atunci când Ministerul Sănătăţii a decis să aducă din alte judeţe la spitalele din Vâlcea pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. Nu am văzut nicio reacţie şi nicio explicaţie în acest sens, deşi foarte mulţi cetăţeni s-au arătat indignaţi de măsura impusă de guvernanţi.

“Pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri în ultimele zile, facem din nou apel la cetățenii județului Vâlcea să respecte măsurile stabilite de autorități pe perioada stării de alertă, distanțarea fizică și măsurile de igienă recomandate de specialiști” – se arată într-un comunicat al Prefecturii Vâlcea.

De la ultima informare de presă a Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, adică de ieri, au fost înregistrate două cazuri noi de infectare cu  virusul SARS-COV-2. Este vorba despre două persoane care momentan se află într-o stare stabilă şi sunt internate într-o unitate sanitară din județ. Una din persoanele testate pozitiv a suferit de curând o intervenție chirurgicală într-o unitate sanitară din alt județ, unde au fost identificate persoane cu rezultat pozitiv la testarea SARS-CoV-2. În ambele cazuri, la debutul simptomatologiei COVID-19, persoanele s-au prezentat la o unitate sanitară din județ unde au fost internate și unde li s-au recoltat probe în vederea testării SARS-CoV-2. Rezultatul probelor a fost pozitiv în ambele cazuri.

De asemenea, în această săptămână, în unitățile dedicate din județ au fost aduse șapte persoane diagnosticate pozitiv dintr-un județ limitrof. Două dintre persoanele transferate la Vâlcea se află internate în prezent în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, iar o a treia persoană, care se afla internată tot la ATI, a decedat în cursul nopții trecute.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like