Bacteria E.Coli, descoperită în caşcaval şi carne într-un supermarket din Vâlcea

 

Din ce în ce mai dese sunt descoperirile inspectorilor Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vâlcea în magazinele din judeţ. În urma unor controale din perioada 17 – 28 octombrie 2016, a fost descoperită bacteria E.Coli în carne şi caşcaval la un supermarket din Vâlcea.

Inspectorii DSVSA au făcut mai multe controale şi au prelevat şi analizat 114 probe de produse din carne – carcasă de oaie, carcasă de vacă, carne tocată de vită, mici din porc şi vită, pulpă de vită, cârnaţi, burger de vită, pastramă de carne de viţel, pulpă de oaie, cârnaţi de vită şi oaie, dar şi de lapte şi produse din lapte – caşcaval clasic, telemea de vacă, caşcaval de capră, caşcaval afumat Apuseni, brânză de capră, caş de vacă.

„Ca urmare, Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene au făcut controale la unităţile în care s-au depistat şi comercializat produsele incriminate şi au dispus măsurile prevăzute în Planul Naţional de Control” – se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

loading...

You May Also Like