Bărbat mort din cauza gripei AH1. Se spune că a luat virusul din Govora – Vâlcea

UPDATE: Un comunicat de presă al DSP Vâlcea, în legatură cu cazul pacientului de 43 ani decedat la Sibiu, scoate în evidență urmatoarele:
Medicii de familie din statiunea turistica “Baile Govora” au declarat ca de la inceputul sezonului de  gripa 2019-2020 , nu au fost inregistrate cazuri de gripa pe criterii clinice sau prin teste rapide de laborator

Nu se poate stabili cu certitudine de unde a contractat virusul,pacientul respectiv.Un bărbat din Sibiu a murit week-end-ul trecut după ce a diagnosticat cu virusul gripal AH 1. Decesul a avut loc la Spitalul Clinic Sibiu, însă, conform unor surse menţionate de stiridesibiu.ro, medicii epidemiologi din cadrul DSP susţin că pacientul s-ar fi îmbolnăvit în timp ce se afla în staţiunea Govora din judeţul Vâlcea.

Bărbatul de 43 de ani a fost internat în data de 12 ianuarie 2020, iar prezenţa virusului în organismul său a fost confirmată de către Institutul Cantacuzino în data de 17 ianuarie.

”Decesul a avut loc în data de 26 ianuarie, în urma unui stop cardio respirator neresuscitabil.(…). Stare sa s-a agravat, prezentând insuficiență multiplă de organe și sisteme care au cauzat stopul cardio-respirator”, a declarat pentru stiridesibiu.ro Decebal Toderiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. 

You May Also Like