BOMBĂ descoperită în RÂMNICU VÂLCEA. Pericol de detonare!

O bombă în perfectă stare de funcționare a fost găsită în municipiul Râmnicu Vâlcea, în momentul în care se excava pentru realizarea fundației unei case. Descoperirea a avut loc luni, 25 mai 2018, în jurul orei 18.00, atunci când au fost chemați de urgență pirotehniștii din cadrul ISU „General Magheru” al judeţului Vâlcea. Bomba a fost găsită pe strada Intrarea Pajiștei și era în perfectă stare de funcționare, existând riscul să explodeze. 

“În urma unor lucrări de excavație pentru realizarea fundației unei locuințe s-a descoperit în cupa excavatorului o bombă de aruncător calibru 82 mm. Bomba are încărcătură și este în perfecta stare de funcționare, iar în momentul descoperirii putea fi detonată accidental cu cupa utilajului cu care se excava.

În zona în care a fost descoperit proiectilul s-a dispus sistarea lucrărilor până la asanarea teritoriului de muniție, urmând a fi reluate după decizia echipei pirotehnice. Proiectilul a fost ridicat de pirotehniști, transportat și ulterior depozitat în condiții de siguranță, în depozit special amenajat” – precizează ISU Vâlcea.

You May Also Like