Care sunt cele mai benefice lumini pentru camera copilului? Iată ce recomandă experții!

Știai că lumina de noapte este benefică atât pentru copii, cât și pentru părinți? În timp ce funcția principală este aceea de a emite o strălucire moale, care să lumineze delicat încăperea fără a perturba somnul, multe modele de LED-uri vin la pachet cu o gamă vastă de caracteristici importante pentru bunăstarea picilor.

Dar, cu atât de multe variante disponibile, cum să le alegi pe cele mai potrivite pentru prichindelul tău? Fiindcă iluminatul este un element important al design-ului, în rândurile care urmează vei descoperi câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi corect corpurile potrivite pentru camera copilului tău.

Iată ce trebuie să cunoști:

Evită luminile puternice

Cea de o intensitate mică face orice încăpere să pară caldă și primitoare, dar acesta nu este singurul motiv pentru care ar trebui să o alegi. Specialiștii susțin că iluminatul soft reduce contrastul dintre strălucire și întuneric, prevenind suprastimularea și oferind ochilor nedezvoltați ai bebelușului odihna necesară.

De aceea, indicat este să eviți halogenele și becurile expuse. Acestea îi fac pe pitici să se simtă inconfortabil și anxioși. Optează, în schimb, pentru accesorii care oferă lumină difuză. Neoanele etichetate „soft-white” sau „daylight” sunt ideale pentru încăperea in care doarme copilul. Poți intra aici pentru a găsi mai multe modele de pendule, veioze și lămpi la care le poți folosi.

Utilizează un dimmer

Este un dispozitiv care scade intensitatea luminii. Utilizat in mod regulat ca parte a unei rutine de culcare, acest comutator il poate ajuta pe cel mic să doarmă. Atmosfera senină creată de acesta acționează ca un declanșator pentru micuțul tău, lăsându-i corpul să știe că este timpul să se odihnească. 

În plus, device-ul este perfect pentru mesele târzii și schimbările de scutec deoarece contribuie la menținerea stării de somnolență a piticului.

Creează straturi de lumină

În loc să te bazezi pe un singur pendul foarte luminos, folosește mai multe corpuri, după cum este necesar. Indicat este să alegi o lustră, o veioză și o lampă pentru citit. Dacă păstrezi opțiunile centrate pe sarcini, vei avea întotdeauna suficientă strălucire acolo unde ai nevoie.

Ai grijă la siguranță

Lămpile plasate pe pătuț, lângă patul copilului sau pe masa de schimb pot fi trimise cu ușurință la pământ. Încearcă să iei în calcul acest lucru pentru ca toată lumea să rămână în siguranță. De asemenea, ține cont că unele tipuri de becuri se încălzesc foarte tare, așa că mai bine le poziționezi în locuri în care cei mici nu ajung.

Nu uita de lumina de noapte

Chiar și cea mai dulce încăpere poate părea înfricoșătoare noaptea. Poate că micuțul tău nu se teme de întuneric, dar dacă obișnuiește să se trezească des de-a lungul nopții e posibil să se sperie de bezna din cameră. 

Pe lângă cele de mai sus, ideal este să controlezi, pe cât posibil, lumina naturală din dormitorul copilului. Pe timpul zilei, un spațiu întunecat și răcoros îl va ajuta pe prichindel să doarmă mai bine și va preveni supraîncălzirea. 

Sursa foto: Shutterstock.com

℗Articol publicitar


You May Also Like