Cât de important este materialul penarului pentru școală? – Ce variante îți recomandăm

/

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0503/6356/4228/products/319000C_2_1024x1024@2x.jpg?v=1616064031

Fie că te pregătești de începutul unui nou an școlar, fie cauți un penar pentru birou sau pentru organizarea instrumentelor de scris, alegerea unui astfel de articol trebuie făcută cu atenție pentru a putea fi folosit pe tot parcursul anului. Un penar protejează și păstrează la loc sigur toate consumabilele mici, de la pixuri, creioane, radiere, ascuțitori sau mine de stilou. An de an, magazinele pun la dispoziția doritorilor modele de penare în ton cu moda, fapt care face cu atât mai dificilă alegerea corectă.

Penar din piele naturală sau piele ecologică? Ce se potrivește mai bine nevoilor tale

Dacă ai ajuns deja la liceu, posibil să începi să pui preț pe felul în care te afișezi începând chiar cu accesoriile școlare. Sau, cauți un penar pentru birou și ești motivat să investești în materiale de calitate, rezistente și cu design elegant. Soluția este simplă: optează pentru piele. Fie ea naturală sau ecologică, pielea conferă o notă deosebită. 

Dacă ești curios să afli care variantă este cea mai recomandată, am pregătit o listă utilă cu toate informațiile necesare în acest sens.

Pielea naturală, tratată adecvat, conferă un grad sporit de rezistență față de alte materiale. Dacă vorbim despre portmoneu, penar sau alte astfel de obiecte pe care le utilizezi zilnic, le muți dintr-o geantă în alta și le amesteci printre accesorii ascuțite, atunci materialul din care sunt confecționate acestea devine prioritar. Pielea naturală este materialul care se bucură de cea mai mare popularitate datorită durabilității sale. Produsele din piele veritabil au un singur dezavantaj: costul. Prețul penarelor din piele este mai mare decât al altor materiale, ca urmare a metodelor de tratare și tăbăcire a pielii. Însă, dacă acest aspect nu te incomodează, atunci te vei bucura ani la rând de un produs care se menține intact și trece impecabil testul timpului.

Pentru persoanele care preferă eleganța și calitatea materialului într-un produs unic, dar fără investiții astronomice, pielea ecologică este răspunsul acestor cerințe. Imitând pielea naturală, cea ecologică nu trece prin atât de multe procese de tratare. Astfel se explică și prețul rezonabil pe care îl asigură penarele din piele ecologică. Pielea ecologică nu își menține durata de viață asemenea produselor din piele veritabilă. În schimb, garantează o perioadă mai lungă de utilizare și păstrarea proprietăților față de penarele clasice.

Criterii privind alegerea penarului pentru școală

Pe parcursul ciclului școlar, copiii își schimbă complet universul și din acest motiv încep să își aleagă propriile penare. Acestea trebuie să îmbine cu succes aspectul practic și cel estetic. Pe măsură ce anii trec și programa școlară se schimbă, penarul trebuie să fie tot mai încăpător pentru depozitarea unei role, a unui foarfece, liniar sau chiar calculator de birou. În privința aspectului estetic, modelul de penar nu trebuie ales la întâmplare. Însă, nici nu trebuie să treci în extrema cealaltă și să achiziționezi produsul strict după culori și imprimeuri atractive.

  • Capacitatea penarului

Capacitatea penarului este un criteriu esențial, prioritar am putea spune, de care trebui musai să ții cont înainte de a lua o decizie. Pentru anii de gimnaziu este indicat să te orientezi penare mari. Clasele gimnaziale necesită mai multe accesorii mici, decât stilourile și pixurile obișnuite. De exemplu, elevii de gimnaziu au nevoie de instrumente pentru desen la biologie sau educație tehnologică. În schimb, versiunea  de penar ideal pentru liceu vizează doar depozitarea pixurilor și a stilourilor pentru a evita împrăștierea acestora în ghiozdan.

  • Materialul penarului

Penarul este accesoriul școlar cu care copilul interacționează frecvent, din primii ani de școală și până la terminarea liceului. După cum am specificat deja, penarul perfect îmbină la perfecție latura practică și cea estetică. Însă pentru a avea toate acestea într-un singur produs, mai întâi trebuie să acordăm atenție calității pe care o implică materialul. Penarele sunt de obicei fabricate din pânză vopsită și brodată, piele artificială, material textil Oxford sau silicon. În funcție de materialul ales, penarul va fi mai ușor sau mai dificil de întreținut, cu un grad ridicat sau scăzut de rezistență la șocuri sau apă. 

Așadar, penarele din pânză au avantajul de a fi ușor de transportat, nu ridică probleme la curățare, dar prezintă protecție slabă la șocuri și la obiecte ascuțite. Penarele din material Oxford sunt ușor de curățat, iar materialul face față cu succes la șocuri și obiecte tăioase. În schimb, rezistența ridicată a materialului face ca produsul să fie inflexibil și greu. Penarele din piele ecologică oferă o protecție majoră împotriva șocurilor și a instrumentelor de scris ascuțite. În plus, acestea sunt ușor de curățat și dacă sunt întreținute corect, își păstrează aspectul impecabil mai mult timp decât variantele de penare clasice. Penarele din silicon sunt ușoare, au protecție moderată la șocuri, dar au dezavantajul că materialul se murdărește ușor.

Tu ce elemente iei în calcul când achiziționezi accesorii pentru școală?

🅿️ Articol publicitar

loading...

You May Also Like