Ce este gazduirea web si de ce aveti nevoie de acest serviciu ?

Gazduirea web este un serviciu care face site-ul sau aplicatia web accesibila pe internet. Este, de asemenea, unul dintre cele mai esentiale elemente de luat in considerare atunci cand construim un site web.

Serviciul de gazduire web este furnizat de obicei de gazde web, care sunt companii care intretin, configureaza si ruleaza servere fizice care gazduiesc site-uri web.Daca achizitionati un plan de gazduire de la un furnizor de servicii de gazduire web, inseamna ca inchiriati spatiul serverului acestuia pentru a stoca datele site-ului vostru, cum ar fi fisiere HTML si CSS, continut media si alte documente.

In timp ce gazduirea web poate parea un subiect dificil de abordat, acest articol va va ajuta sa intelegeti mai bine conceptele si complexitatile sale.

Vom incepe prin a arunca o privire mai atenta asupra modului in care functioneaza gazduirea web. Apoi, vom prezenta cateva tipuri comune de gazduire web si cateva aspecte de cautat intr-un serviciu de gazduire web.

Cum functioneaza gazduirea web?

Dupa cum am mentionat mai devreme, gazduirea web este oferita de gazde web care isi inchiriaza serverele de calcul. Aceste companii ofera, de asemenea, software-ul, serviciile si conectivitatea necesare pentru ca un site web sa functioneze.

Un server este un computer care stocheaza si face fisierele  web disponibile pe World Wide Web.

Desi este posibil sa utilizati orice computer conectat la internet ca server, procesul de configurare poate fi complicat pentru majoritatea utilizatorilor. De aceea, multi proprietari de site-uri web si companii prefera sa foloseasca spatiul de server al unei gazde web in loc sa aiba un server dedicat intern.

Totusi, doar achizitionarea de gazduire a site-ului web nu este suficienta pentru a face site-ul vostru accesibil vizitatorilor. Pentru ca oamenii sa va gaseasca site-ul web, va trebui sa obtineti un nume de domeniu.Gazduirea de domenii este un serviciu care gazduieste si gestioneaza nume de domenii. Este furnizat de gazdele de domeniu, cunoscute si sub numele de registratori de nume de domeniu, agentia hostgate.ro este un exemplu perfect!

Un nume de domeniu in sine este adresa site-ului web. Utilizatorii introduc numele de domeniu al unui site web in bara de adrese a browserului lor web pentru a vizita acel site.

O gazda de domeniu utilizeaza inregistrari ale sistemului de nume de domeniu (DNS) pentru a va conecta domeniul cu adresa de protocol de internet (IP) a site-ului vostru – o adresa unica atribuita unui server fizic, care arata de obicei astfel: 168.221.236.204.

Adresele IP ajuta computerele sa se identifice intre ele online, dar este o provocare pentru oameni sa-si aminteasca si sa foloseasca aceste numere pentru a accesa un site web. Datorita DNS, oamenii pot incarca un site in browser fara sa cunoasca adresa IP asociata acestuia.

Pe langa faptul ca actioneaza ca adresa de site, un nume de domeniu poate fi, de asemenea, un instrument pentru a sprijini brandingul unui site – este primul element pe care oamenii il vad atunci cand viziteaza un site web. Prin urmare, este esential sa petreceti ceva timp pentru a alege un nume de domeniu care se potriveste proiectului sau afacerii voastre.

🅿️

You May Also Like