Ce trebuie să știi despre King Richard, filmul care i-a adus lui Will Smith premiul Oscar în acest an

/

Academia de film americană i-a acordat celebrului actor Will Smith un premiu Oscar pentru Cel mai bun actor în rol principal, la cea de-a 94-a gala de decernare a acestor trofee de top în industria cinematografică. Will Smith s-a bucurat de distincție în urma interpretării sale din lungmetrajul King Richard, lansat în varianta subtitrată în limba română sub denumirea Regele Richard: Crescând campioni.

Acest film bazat pe fapte reale este mai mult decât o biografie, un film în care publicul află despre povestea primilor ani de pregătire pentru tenisul de performanță a două sportive renumite astăzi în plan internațional: jucătoarele de tenis Venus și Serena Williams, care au fost producători executivi ai filmului.

King Richard este un film american de dramă sportivă biografică din 2021 regizat de Reinaldo Marcus Green și scris de Zach Baylin. Este urmărită viața lui Richard Williams, tatăl și antrenorul celebrelor jucătoare de tenis. Aunjanue Ellis, Saniyya Sidney, Demi Singleton, Tony Goldwyn și Jon Bernthal apar în roluri principale, alături de Will Smith.

Filmul King Richard a fost lansat în cinematografe pe 19 noiembrie 2021 de Warner Bros. Pictures, fiind disponibil și pe platforma de streaming HBO Max. Românii se pot bucura astfel de divertisment de calitate urmărind online astfel de filme, ca parte din atracțiile de tip divertisment pe internet. Alături de filme și seriale, în topul distracției online se remarcă și jocurile, de la jocuri cu rotiri gratuite la jocuri de cazino online, inclusiv păcănele online, celebrele jocuri de păcănele din mediul offline, transpuse în variante virtuale.

Premiera filmului King Richard s-a consemnat la cel de-al 48-lea Festival de Film Telluride pe 2 septembrie 2021. Apreciat de critici, filmul a fost desemnat unul dintre cele mai bune filme din 2021 de către American Film Institute și National Board of Review.

Interesant este că filmul urmărește anii decisivi pentru Venus și Serena Williams, cei în care au reușit să ajungă în contexte care să le garanteze accesul la lumea tenisului de performanță. Aflăm despre eforturile părinților lor, despre o familie cu venituri modeste, care caută să își depășească limitele impuse de societatea americană de la acea vreme. Sunt prezentate inclusiv elemente pline de dramatism, decizii aparent controversate ale lui Richard Williams, care s-au dovedit în cele din urmă fericite, ținând cont de traseul fiicelor sale în lumea tenisului. Demn de subliniat este faptul că acest film prezintă mai mult ascensiunea lui Venus Williams, în condițiile în care inițial aceasta a avut parte de mai multe oportunități, fiind remarcată în mod special de antrenori.

Richard Williams, fost antrenor american de tenis și tatăl starurilor tenisului Venus Williams și Serena Williams, are acum 80 de ani. Venus Williams a fost lider mondial în ierarhia WTA în trei rânduri. De-a lungul carierei sale, a câștigat 20 de titluri de Grand Slam, dintre care 7 la simplu. Sora sa, Serena Williams, a câștigat 23 de titluri de Grand Slam la simplu și este considerată de mulți specialiști cea mai bună jucătoare de tenis din toate timpurile, adică exact așa cum anticipa tatăl său – replică prezentă și în filmul Regele Richard: Crescând campioni.

.🅿️

loading...

You May Also Like