Cea mai mare centrală de cogenerare va fi construită de Chimcomplex la Râmnicu Vâlcea

/

Ultimele noutăți de pe platforma Chimcomplex țin de evoluția lucrărilor de construcție la centrala de cogenerare. Criza energetică lovește cumplit nu doar înconsumatorii casnici, ci și în cei industriali. La Vâlcea, poate cel mai important este Chimcomplex, societate care a preluat o parte importantă a fostului combinat Oltchim și care asigură mii de locuri de muncă.

Regenerarea platformei industriale Chimcomplex continuă cu un element indispensabil – o nouă centrală de cogenerare. Noua centrală va asigura, în primă fază, 33 de MW. Asta înseamnă 60% din necesarul pe care îl are astăzi întreaga platformă, însă avem în plan ca până în 2024 să generăm până la 85 de MW, urmând ca surplusul de energie să se transfere către oraș. Va fi cea mai mare instalație de cogenerare realizată în România, în 2022, cu randament energetic estimat de peste 90%, dublu față de media națională. Această nouă componentă a sistemului nu doar că ne va asigura necesarul de energie în timp ce va reduce emisiile de CO2 cu peste 100.000 de tone pe an în prima etapă, ci ne va ajuta să fim și mai competitivi din punct de vedere economic pe o piață europeană din ce în ce mai dinamică.

Un video explicativ realizat pentru canalele de Youtube cu vizualizări din străinătate, dar cu traducere în limba română, redă ce se întâmplă de fapt cu noua centrală. 

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like