Cei mai faimoși 5 sportivi români ai tuturor timpurilor

Nicicând nu este mai evident că suntem mândri de originile noastre românești decât atunci când ne susținem și ne promovăm sportivii campioni, ambasadorii noștri premiați care poartă tricolorul pe piept aproape în fiecare zi.  Indiferent că ești practicant al vreunui sport, susținător al clubului sportiv favorit sau entuziast pasionat al caselor de pariuri sportive, sigur poți să îi numești dintr-o suflare pe cei mai cunoscuți sportivi români.

Cine sunt și ce nu știai despre ei?

Gheorghe Hagi este un nume reprezentând o întreagă țară. Cunoscut pe toate continentele lumii drept Regele, campionul român la fotbal, Hagi a îmbogățit această țară prin activitatea sa de fotbalist căpitan, jucător și, în a doua parte a carierei, prin rolul său de antrenor și promotor al sportului. Purtător al faimosului tricou cu numărul 10, fotbalistul Hagi, deși este stângaci,a marcat 35 de goluri pentru națională de fotbal a României. 

Și dacă faima și recunoașterea marilor nume ale fotbalului, precum Gheorghe Hagi, este un lucru care a rămas neschimbat de-a lungul anilor, același lucru nu se poate spune despre și despre lumea pariurilor sportive. Aceasta a evoluat odată cu vremurile, oferindu-le pasionaților de pariuri sportive posibilitatea de a interacționa online, de a urmări performanțele sportivilor și cotele plasamentelor acestora prin intermediul unor platforme de pariuri sportive sigure și rapide precum NetBet. În plus, fotbalul nu este singurul sport care merită atenția celor pasionați de sporturi, ci există o listă lungă a sporturilor care merită toată atenția și interesul de asemenea.

Nu doar fotbalul ci și alte sporturi ne reprezintă

Lia Manoliu, o atletă complexă care a practicat numeroase sporturi înainte de a se consacra în probele de aruncare cu discul, a deținut un palmares impresionant: de 12 ori campioană naţională şi de 7 ori campioană balcanică, participare la 6 ediţii consecutive ale Jocurilor Olimpice (din 1952 şi  până în 1972) în care a câștigat 3 medalii (aur în Mexico 1968, bronz la Roma în 1960 şi bronz la Tokyo în 1964). Îndelungata activitate competițională internațională i-a atras și un record mondial marcat de Cartea Recordurilor Guiness pentru longevitate sportivă.

Prima gimnastă care a obținut nota 10 pe linie la o ediție a Jocurile Olimpice, Montreal 1976, nimeni alta decât Nadia Comăneci, este un brand de țară. Apreciată pentru performanțele ei constante, tehnica perfectă, gradul de dificultate ridicată al exercițiilor la toate aparatele și calmul demonstrat în competiții dificile, gimnasta Nadia a creat două elemente care îi poartă numele: saltul și coborârea Comăneci, ambele exerciții de foarte mare dificultate executate la paralele.   

Considerat unul dintre cei mai talentați tenismeni din istorie, Ilie Năstase s-a remarcat pentru stilul de joc, dar și pentru poantele cu care amuza publicul, chiar și în cele mai tensionate meciuri, care i-au atras porecla Nasty. Năstase a fost primul român care a cucerit un titlu de Grand Slam, la U.S. Open în 1972, și primul lider mondial din ATP, în perioada august 1973 – iunie 1974. 

Ivan Patzaichin, canoist român, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984 şi triplu laureat cu argint, este un nume cunoscut și drag tuturor românilor. Născut în Deltă și revenit acolo cu numeroase proiecte în ultima parte a vieții, Ivan a fost un antreprenor social preocupat de promovarea sportului, a mișcării în aer liber și a ecoturismului. Regretatul Ivan Patzaichin a lăsat moștenire concetățenilor lui Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 o organizație care, prin numeroasele proiecte pe care le derulează, are ca obiectiv să sprijine dezvoltarea locală din Delta Dunării și din alte regiuni naturale din România.

🅿️

You May Also Like