Cinci centre de vaccinare împotriva COVID-19 în Râmnicu Vâlcea. Vezi unde vor fi amenajate!

Municipiul Râmnicu Vâlcea va avea cinci centre de vaccinare pentru COVID-19. Primarul Mircia Gutău a anunțat, la ultima sa conferință de presă, că aceste centre vor fi amenajate în sălile de sport, acolo fiind spațiu suficient pentru toate pretențiile impuse de autoritățile europene.

“Primăria are un rol extrem de important. Chiar voi discuta cu prefectul despre centrele de vaccinare. Noi am primit de sală care trebuie dotată. Trebuie să aibă intrări, ieșiri, WC-uri, apă curentă la fiecare cabinet și vorbim deja de șase cabinete. Noi am hotărât să le facem în sălile de sport. Cred că ar fi cea mai bună variantă pentru că au spațiu mare, au uși de intrare și evacuare. Însă la toate sălile trebuie făcută compartimentarea care costă miliarde. Trebuie făcute și saloane de așteptare, mese, mobilier, aparatură electronică de luat în evidență, registratură, iar după aceea fiecare cabinet în care se face vaccinarea trebuie închis și să existe chiuvetă. Deci trebuie să duci, în sala de sport, câte o chiuvetă în fiecare din cele șase cabinete. Pretențiile sunt foarte mari și investiția e foarte mare. Să vedem și bănuții de unde ne vin, pentru că am plătit până acum pentru COVID 10 miliarde și nu am primit niciun leu. Oricum prima dată vor fi vaccinați medicii și cei care sunt în prima linie și mi se pare corect așa” – a declarat primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat 23 decembrie 2020 ca dată probabilă pentru acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19, produs de BioNTech și Pfizer. Astfel, primirea vaccinului în România se va face probabil în perioada 26-31 decembrie 2020, iar apoi va începe vaccinarea. Nu va fi o vaccinare în masă, pentru că primii pe listă sunt medicii și asistenții care care asigură îngrijiri medicale pacienților cu coronavirus. Nu se știe încă în ce perioadă va începe vaccinarea cetățenilor.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like