Cine câștigă bine în pandemie? Află care sunt cele mai bine plătite job-uri

Afectate de pandemia COVID-19, companiile se luptă în continuare să supraviețuiască și să rămână profitabile. Mulți angajați au fost disponibilizați și nu își găsesc loc de muncă, iar alții au trecut la un model de lucru hibrid, ce implică munca de la domiciliu, bazându-se pe tehnologie și pe Internet pentru a colabora cu colegii.

Nu este surprinzător că locurile de muncă ce au legătură directă cu Internetul sunt brusc la mare căutare în aceste vremuri. Dacă ești în căutarea unui job nou și ai abilitățile și cunoștințele necesare, este momentul să cunoști care sunt cele mai bine plătite activități ce îți pot oferi o satisfacție financiară chiar mai mare decât înainte de pandemie.

Cele mai bine plătite job-uri în perioada pandemiei

1. Web Designer

Crearea unei prezențe online este necesară, mai ales în această perioadă, pentru că majoritatea afacerilor și-au deschis și o pagină web pentru a rămâne aproape de clienți și au nevoie de site-uri de prezentare. 

Dacă îți este total străin acest domeniu, nu îți face griji, căci totul se învață, implicit, programele de dezvoltare a site-urilor web. Nu ai nevoie să cunoști limbaje complexe de programare. Totul se întâmplă foarte rapid, folosind template-uri predefinite pe care un site-builder ți le poate pune la dispoziție. 

Cel mai important aspect în acest domeniu este arhitectura informației: modul în care este așezat conținutul în site, astfel încât experiența utilizatorului să fie una fluidă, intuitivă și plăcută. Aici, clienții vor avea nevoie de sprijinul tău, pentru a le da indicații corecte despre cum să structureze informația, pentru a fi cât mai simplu de găsit și utilizat de către vizitatorii site-ului.

La capitolul venituri, lucrurile stau foarte bine, pentru că specialiștii în acest domeniu reușesc să termine un site de complexitate medie în aproximativ 3 zile de lucru și încasează minim 300 euro pentru un astfel de proiect. Cu un venit mediu de 100 euro pe zi, la sfârșit de lună, te poți bucura de o sumă frumoasă de peste 2000 euro. 

Tot ce trebuie să faci este să te informezi legat de acest subiect, să faci câteva prototipuri de site-uri demo pe care să le ții în portofoliu, pentru a le arăta clienților, și să te promovezi prin orice mijloace. Câștigurile nu vor întârzia să apară!

2. Model Videochat

Chiar dacă poate părea o activitate ce nu se potrivește oricui, izolarea socială a dus la o explozie a consumului online, implicit, a serviciilor oferite de studiourile de videochat din România, stabilindu-se un adevărat record. Din acest motiv, modelele au ajuns să câștige regește, chiar și 20.000 de dolari pe lună. Pentru că cererea este în continuă creștere, persoanele care se angajează pentru prima dată în acest domeniu au parte de training, consultanță vestimentară, cursuri de dezvoltare personală, ședințe de machiaj, abonament la sală de sport, cam toate beneficiile pe care orice femeie și le-ar dori pentru a fi impecabilă, și nu numai.

Dacă nu ai inhibiții și preconcepții despre acest domeniu, merită să îi dai o șansă, pentru că videochat-ul este cu siguranță unul din cele mai bine plătite job-uri din România. Iar dacă ai, totuși, rețineri, merită să discuți cu un consultant din acest domeniu, care îți va clarifica toate temerile.

3. Meditații Online

Pentru că în multe județe școala se va desfășura parțial online, iar părinții sunt îngrijorați de nivelul de absorbție al informației în acel fel, mulți dintre ei vor apela la servicii suplimentare de meditații online pentru copii lor, fie pe disciplinele de examen: matematică, limbi străine, istorie, geografie, română; fie pe discipline artistice: lecții de chitară, desen sau sculptură, ori pentru olimpiade.

Dacă ai înclinații în aceste domenii, nu mai rămâne decât să pui la punct planul de lecții, să creezi câteva resurse digitale pe care să le folosești împreună cu elevii și să te promovezi pe principalele canale de informare. Avantajul este că, prin online, poți accesa studenți de pretutindeni, nu doar din orașul tău.  

La capitolul câștiguri, majoritatea orelor de pregătire se plătesc o sumă între 80-150 lei pe oră, ceea ce îți poate aduce un venit lunar de până la 3000 euro.

Nici studiile nu sunt de neglijat în această perioadă. Chiar dacă există job-uri bine plătite ce nu nevoie de studii superioare, în România, acestea rămân destul de apreciate și dacă timpul îți permite, poți încerca o reconversie profesională.

În concluzie, chiar dacă treci printr-o perioadă grea, poți schimba perspectiva și poți vedea oportunitatea acolo unde alții văd doar eșecul. Nu te lăsa doborât de scenariile negative și ai încredere că această perioadă se va sfârși. Adaptarea este cheia succesului!

Sursa foto: shutterstock.com

℗Articol publicitar

loading...

You May Also Like