CORONAVIRUS. O nouă informare a DSP Vâlcea. Cât de reale și actuale sunt cifrele “aruncate” în comunicat!?

În această seară de luni, 16 noiembrie 2020, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a comunicat noile cifre din județul nostru, cifre care nu spun însă mai nimic și nu reflectă gravitatea situației coronavirus din Vâlcea. Astfel, aflăm că, de la începutul pandemiei și până acum, s-au înregistrat 72 de decese (deși pe surse am aflat că s-ar fi trecut de sută), dar și că au fost confirmate 6.781 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 (tot pe surse am aflat că, în realitate, numărul ar fi mai mare însă spitalele și DSP întârzie inexplicabil raportatea lor oficială).

La momentul actual, în spitalele dedicate din județul Vâlcea se află internate 196 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 35 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 145 au forme medii și 16 sunt internate în secția ATI. 

De asemenea, avem în Vâlcea și 52 de focare de SARA-CoV-2, însă nu sunt puse toate la socoteală pentru stabilirea incidenței la suta de locuitori (probabil că rata infectării ar fi mult mai mare dacă s-ar ține cont și de aceste focare, așa cum e normal!). Focarele sunt în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul instituțiilor publice. “În cadrul focarelor au fost făcute recomandări privind efectuarea curățeniei, dezinfecției cu o firmă de specialitate autorizată sanitar, aerisirea spațiilor după un program stabilit, purtarea echipamentului de protecție standard” – spune DSP.

Din totalul cazurilor de COVID-19, până acum s-au vindecat doar 2.427 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

“În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 81 de decizii de izolare și 66 de decizii de carantină, în prezent, 1066 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 647 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu)” – mai precizează DSP Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like