Directorul ROMSILVA, tras la răspundere de prefectul de Vâlcea. Porcii, mai importanţi ca autostrada… în opinia lui Costea

Ieşire necontrolată a prefectului de Vâlcea, Tiberiu Costea, la ultima şedinţă a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB). Omul s-a arătat deranjat că directorul ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu, a organizat o conferinţă de presă şi nu l-a invitat şi pe el. Cu ce ocazie? Ei bine, Costea crede că o discuţie pe tema pestei porcine era mai importantă decât gândacul cenuşiu de stejar care pune piedici construirii Autostrăzii Piteşti – Sibiu.

În primul rând, ceea ce prefectul nu a ştiut este că ROMSILVA are o răspundere limitată în ceea ce priveşte vânătoarea porcilor mistreţi, acţionează doar în fondurile gestionate de către aceştia şi pune în aplicare deciziile autorităţilor. Pentru sfaturi şi alte informaţii, Costea ar trebui să se adreseze colegului său de partid din fruntea Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi VÂNĂTOARE (ITRSV) Vâlcea, Gheorghe Poenaru. În al doilea rând, nimeni nu este vinovat că prefectul este depăşit de situaţia în problema pestei porcine şi că nu se pricepe să managerieze situaţia. Este total deplasat să tragi la răspundere persoane care nu au responsabilităţi în situaţia cu care te confrunţi, doar pentru că nu eşti în stare să îţi faci treaba!

Iată ce a spus prefectul Tiberiu Costea la ultima sa ieşire publică: “Am înțeles că ați avut o întâlnire, cu dl Mihăilescu. Nu vreau să fiu răutăcios, dar din punctul meu de vedere, întâlnirea putea să includă și, mai ales că a venit de la București, un punct pe ordinea de zi despre pesta porcină. Nu știu dacă e mai urgență lăcusta aia decât pesta porcină care este acuma. Era o idee… probabil că un reprezentant al Prefecturii, eu sau subprefectul sau oricare membru din cancelaria prefectului sau chiar domnul Laurențiu Papa care răspunde de situații de urgență putea fi invitat și să ne punem de comun acord să vedem care sunt măsurile concrete. Dumnealui de la Bucureşti poate știa mult mai bine despre ce este vorba, dar poate data viitoare când o să mai vină să ne anunțe și pe noi, să intrăm în mai multe amănunte să știm și noi mai multe… ce înseamnă la nivel național această pestă porcină, poate au mai multe informații și să ni le comunice și nouă” .  

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like