Doar 150 de mistreți din cota de 1.026 au fost împușcați în Vâlcea

/

Pe lângă cota inițială primită la începutul anului, județului Vâlcea i-au mai fost repartizați pentru împușcare încă 1.026 de porci mistreți. Este vorba despre un ordin de ministru privind aprobarea unor măsuri pentru combaterea pestei porcine africane, publicat în Monitorul Oficial în luna august 2018. Astfel, cei peste o mie de porci mistreți, ce fac parte din cota suplimentară, trebuie împușcați de administratorii fondurilor de vânătoare din județul Vâlcea până la sfârșitul lunii noiembrie 2018.

Conform subprefectului de Vâlcea, Aurora Gherghina, până acum nu au fost împușcați decât 150 de mistreți, așadar extrem de puțini. În aceste condiții, sunt slabe șansele ca acea cotă să fie respectată.

„Nu se încadrează în ritmul de până acum. Însă, trebuie să ne gândim și câteva aspecte. Analizând situațuia la nivelul întregii țări,  în județul nostru s-a vânat cel mai mult. Mai exact, jumătate din mistreții vânați pe țară sunt din Vâlcea. Să sperăm însă că va crește numărul de porci mistreți vânați în următoarea perioadă, mai ales că cei de la Ocoalele de munte spuneau că mistrețul încă nu a urcat și nu au ce împușca acum. În privința celorlalți, spuneau că încă e frunziș și există riscul unor accidente pentru că nu pot folosi metoda cu gonaci. Dar acum cad frunzele și speră ca natura să-i ajute și să ducă la îndeplinire cota primită” – a declarat subprefectul Aurora Gherghina.

sursă foto: alba24.ro

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like