Doar patru societăți din Vâlcea și-au atestat tradițional produsele

La Direcția pentru Agricultură Județeană Vâlcea sunt înregistrate, în prezent, doar patru societăți care și-au atestat produsele tradițional. Este vorba despre 14 produse, care sunt fabricate în județul nostru.

Așadar, cele mai multe produse atestate tradițional, nouă la număr, le are firma vâlceană AVI-GIIS SRL. Iată și produsele: mușchi perpelit “Ca altădată”, caltaboș oltenesc “Ca altădată”, cârnați cu miroase și usturoi “Ca altădată”, carne afumată la garniță “Ca altădată”, cârnați cu ambâț “Ca altădată”, tobă țărănească “Ca altădată”, cârnați din topor “Ca altădată”, jumări de porc “Ca altădată” și slănină usturoiată “Ca altădată”.

De asemenea, și cunoscuta și apreciata firmă SC DIANA SRL și-a atestat două dintre produsele alimentare obținute unei rețete consacrate românești: crenvuști cu carne de vită și cabanos.

Celelalte două societăți care și-a atestat tradițional produsele sunt: SC ITACOOL SRL – țuică “Tăria lui Cătălin” și rachiu de fructe “Tăria lui Cătălin”; precum și întreprindere individuală Bunea Cristian cu dulceața de trandafiri “Cămara dulce”.

Surprinzător pentru noi a fost să nu regăsim pe lista cu produse atestate tradițional de la Direcția pentru Agricultură Județeană Vâlcea și cunoscutele și mult lăudatele produse Loviștea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like