Două noi centre de vaccinare în județul Vâlcea

Două noi centre ce vaccinare (unul în Râmnicu Vâlcea și unul la Băbeni) au fost deschise în județul Vâlcea, ajungându-se până azi la un total de 16 centre operaționale.

Astfel, șase centre sunt în municipiul Râmnicu Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de Sport a Școlii Gimnaziale Anton Pann ( două centre), sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 10, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca si sala de sport a Liceului „ Antim Ivireanul” – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca). De asemenea, un centru este în municipiul Drăgășani (sala desport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Băbeni (sala de sport a Liceului „George Țărnea” – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în orașul Berbești (în cadrul Liceului „Preda Buzescu” ), două centre în orașul Călimănești (în cadrul campusului  școlar/Liceul Tehnologic Călimănești – un centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca și un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech) și două centre în comuna Budești, satul Ruda (în cadrul Căminului cultural –un centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca si un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech). De asemenea, în cadrul centrelor de vaccinare deschise până în prezent sunt și 3 echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private, precum și persoanele cu dizabilități (imobilizate) care au solicitat vaccinarea.

Campania de vaccinarea în județul nostru se desfășoară din ce în ce mai bine, până ieri, 7 aprilie 2021, fiind vaccinate 34.670 de persoane (atât din etapa I –  personal medico-sanitar, cât și din etapa a II-a dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului din domenii de activitate esențiale).

Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2) este de 54.333, dintre care 46.253 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 2.698 sunt doze de vaccin Moderna și 5.382 sunt doze de vaccin AstraZeneca.

loading...

You May Also Like