DSP Vâlcea anunță focar de coronavirus într-o instituție publică

/

O ultimă informare oficială a Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 16.470 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și 594 decese.

Din fericire, deși ieri au fost anunțate 5 noi cazuri, iar azi încă 3 noi îmbolnăviri de coronavirus, nicio persoană nu a avut nevoie de internare în unitățile sanitare din județul Vâlcea.

Există însă un focar de SARS-CoV-2 în Râmnicu Vâlcea, mai precis în cadrul unei institutii publice. Cel mai probabil este vorba despre Primăria Râmnicului, acolo unde de câteva zile se tot zvonește că ar fi 3 angajați confirmați.

În altă ordine de ieri, în județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 62.135 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 48.956 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 111.091 de teste în județul Vâlcea.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent, 11 persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și  15 persoane de află in izolare la domiciliu.

loading...

You May Also Like