Eroul de la Bujoreni, colonelul (r) Ion Niță, a încetat din viață

/

“Eroul de la Bujoreni” , asa era cunoscut în Vâlcea colonelul în rezervă Ion Niță. Anul acesta, pe 24 ianuarie, a împlinit 100 de ani, chiar de ziua Micii Uniri și în anul Marii Uniri. Din păcate, în data de 10 septembrie 2018, veteranul de război a încetat din viață pe patul de spital, fiind lucid până în ultima clipă. El a fost înconjurat de familia sa și a murit împăcat cu gândul că a făcut totul pentru patria sa, România.

Joi, 13 septembrie 2018, col. (r) Ion Niță va fi înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Olteni, din comuna Bujoreni. Primarul localității Gheorghe Gîngu ne-a mărturisit că Ministerul Apărării va fi reprezentat la înmormântare de o amplă delegație și de soldați pentru onoruri.

În clipul de mai jos, puteți vedea un reportaj cu eroul de la Bujoreni, reportaj realizat de TVR chiar când acesta a împlinit 100 de ani.

#eusuntromania

Colonelul în rezervă Ion Niţă s-a născut la data de 24 ianuarie 1918, de ziua Micii Uniri, în anul Marii Uniri. Este o dată care i-a marcat viaţa tumultoasă. Acum împlineşte 100 de ani, iar la aniversare îşi doreşte ca peste încă un secol România să fie aşa cum a găsit-o la naştere: unită. http://bit.ly/2Ge7byP

Publicată de StirileTVR pe Miercuri, 24 Ianuarie 2018

 

loading...

You May Also Like