Fațetele dentare – avantajul unui zâmbet perfect

/

Cu toții ne dorim un zâmbet impecabil, deoarece știm cât de mult contează acesta pentru o primă impresie, dar mai ales pentru sănătatea întregului organism. Iar când vine vorba de aspectul mult visat, tot mai mulți oameni au început să apeleze la fațetele dentare – un înveliș subțire de porțelan sau alt material, realizat special pentru fiecare pacient.

Dacă și tu consideri că zâmbetul tău are nevoie de o transformare spectaculoasă, atunci ar fi bine să te interesezi despre fațetele dentare, iar cel mai important aspect este să iei în considerare atât avantajele, cât și dezavantajele. În plus, decizia ta trebuie să implice și alegerea unui medic stomatolog cu experiență. Atunci când alegi specialistul potrivit, care folosește aparatură și materiale de înaltă calitate, cu siguranța lucrarea va arăta impecabil. Poți alege, de exemplu, o clinica dentara Valcea care să-ți pună la dispoziție medici profesioniști cu ajutorul cărora dantura ta să poată arăta la fel ca în cele mai frumoase poze din revistele de specialitate.

Când sunt recomandate fațetele dentare

Prima întrebare care îți vine în minte atunci când vorbim despre acest subiect este: ,,Oare când este indicat să apelez la fațetele dentare?”. Ei bine, este important să știi că acestea sunt recomandate atunci când apar modificări de culoare a dinților sau când aceștia prezintă unele imperfecțiuni. Mai mult, poți opta pentru o astfel de intervenție atunci când dinții sunt fisurați sau ciobiți ori există spații interdentare. De asemenea, este important să știi că există și contraindicații. Astfel că, nu poți apela la fațetele dentare dacă dinții sunt cariați ori suferi de numite afecțiuni gingivale. În plus, acestea nu sunt recomandate persoanelor care au obiceiul de a scrâșni dinții.

Avantajele fațetelor dentare

Probabil ești convins că fațetele dentare îți aduc numeroase avantaje. Ceea ce este total adevărat. Iată câteva dintre acestea:

  • Reprezintă cea mai bună alternativă a coroanelor dentare;
  • Sunt foarte rezistente;
  • Nu sunt diferite ca și aspect față de dinții naturali, iar acest lucru înseamnă că poți acoperi doar suprafața unui singur dinte;
  • Acestea schimbă culoarea și forma dinților;
  • Nu se colorează sau pătează în timp, ceea ce înseamnă că nu este necesar să apelezi la diferite proceduri de albire în viitor;
  • Oferă dinților o unitate dentară;
  • Fațetele de porțelan reduc chiar și placa bacteriană.

Dezavantajele fațetelor dentare

Deși fațetele dentare au numeroase avantaje, este important să știi că există și câteva dezavantaje:

  • Fațetele presupun o investiție financiară destul de mare, însă raportul calitate-preț este, cu siguranță, unul excelent;
  • Fațetele dentare nu sunt ușor de reparat, așa cum se întâmplă în cazul coroanelor dentare;
  • Dinții se pot caria în continuare, ceea ce înseamnă că trebuie să urmezi obiceiurile de igienă orală, însă acest aspect nu poate fi considerat chiar un dezavantaj.

Așadar, decizia de a apela la ajutorul fațetelor dentare este, în mod cert, una foarte importantă pentru zâmbetul tău. Dacă și tu te gândești la acest aspect, este important să pui în balanță atât avantajele, cât și dezavantajele, iar mai apoi, să găsești o clinică potrivită, care să își ofere servicii de calitate.

🅿️ Articol publicitar

loading...

You May Also Like