FOTO. Casă mistuită de flăcări la Orlești. 4 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

După mai bine de două ore și jumătate în care s-au “luptat” cu flăcările, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au reușit să stingă un incendiu devastator produs la o locuință din comuna Orlești, sat Scaioși. Incidentul a fost anunțat noaptea trecută, în jurul orei 23.43, fiind alertat Detașamentul de Pompieri Drăgășani, care s-a deplasat la locul intervenției cu două echipaje de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor.

“La sosirea la locul intervenției incendiul se manifesta la acoperișul locuinței ( de tip parter și mansardă construită din lemn) cu posibilități de propagare la locuința învecinată – arderea fiind generalizată la partea superioară a construcției. Au fost solicitate în sprijin încă două echipaje de stingere ca urmare a complexității intervenției – suprafața mare incendiată (apoximativ 126 mp), cantitatea mare de material combustibil existent și posibilitatea de propagare la vecinătăți. La locul intervenției au fost astfel concentrate un număr de patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță de prim ajutor, o autospecială de comandă, un ofițer și 21 de subofițeri. Consecințele evenimentului: a ars structua din lemn a acoperișului cu învelitoare din tablă pe o suprafață de aproximativ 126 mp, cantitatea de aproximativ 1 mc scândură din brad depozitată în podul locuinței, degradându-se invetitoarea din tablă și tocăria exterioară a locunței. ” – precizează purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

Din păcate, a fost necesară și intervenția echipajelor SMURD Vâlcea, care au acordat primul ajutor la patru persoane ce au suferit atacuri de panică.
În urma cercetărilor de fața locului, pompierii au ajuns la concluzia că incendiul a fost provocat de un scurt circuit electric, ca urmare a unui cablu electric defect.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like