FOTO: Costi Țițirigă, tânărul orfan care și-a făcut o pasiune din a salva animalele de pe străzile Râmnicului

Iubeste animalele si si-a facut o pasiune din a salva cainii si pisicile abandonate pe strazile din Ramnicu Valcea. Numele lui este Costi Țițirigă, un copil cu suflet mare, care locuiește la un orfelinat din municipiu. De trei ani de zile, el activeaza in cadrul unor asociatii pentru salvarea animalelor, participand activ la multe actiuni de voluntariat.

Singur a salvat de pe străzi mai bine de 50 de animale, unele ranite in trafic, altele dezhidratate si nemancate, ducandu-le la veterinar cu sprijinul financiar al altor oameni cu suflet mare.

In anul 2017, Costi Țițirigă a initiat si o campanie de sterilizare a maidanezilor, campanie susținuta de ONG-urile de Protectie a Animalelor. De asemenea, copilul duce o lupta constanta de informare publica, pe site-urile de socializare, pentru incurajarea adoptiilor din Adapostul Feteni si a sterilizarii cainilor de pe strazi.

“In acest an, noi, iubitorii de animale din Valcea, am reusit sa ducem peste 1.500 de catele si pisici la veterinar pentru sterilizare. Efortul nostru ca voluntari a fost mare si avem nevoie si ca cetatenii sa constientizeze si sa-si duca patrupezii la castrare. De asemenea, indemnul meu pentru valceni este acela de a nu mai cumpara animale, ci de a adopta de la Adăpostul Feteni, acolo unde sunt peste 450 de caini in aceste momente” – sustine Costi Țițirigă.

loading...

You May Also Like