FOTO: INCENDIU PUTERNIC și EXPLOZII la OLTCHIM

/

UPDATE: În urma cercetărilor la fata locului, pompierii de la ISU Valcea au stabilit că incendiul de la Oltchim, de pe Platforma Chimica, s-ar fi declanșat în urma formării unui arc electric la instalația de alimentare cu energie electrică, izolația îmbătrânită și crăpată ducând la întreținerea acestuia și implicit la aprinderea izolației.

Dezastru pe Platforma Chimica noaptea trecuta, 9/10 august 2016. In urma a cateva explozii intr-o hala cu materiale inflamabile, s-a declansat un incendiu de proportii, zeci de pompieri ai ISU Valcea chinuindu-se sa-l stinga in trei ore.
Conform purtatorului de cuvant al ISU Valcea, Octavian Fulger, declansarea incendiului a fost anunţată, la ora 23.56, la o hala de depozitare a materialelor folosite în procesul de productie, flăcările manifestându-se inițial pe aproximativ 350 mp. Până la stingerea acestora, au ars materiale depozitate în interiorul halei (folie de polietilena, saci de hartie, material lemnos, etc), suprafața afectată totalizând aproximativ 1000 mp. De asemenea a fost afectată structura din beton armat a halei în care erau depozitate materialele cuprinse de flăcări.
„După trei ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins, pentru limitarea acestuia aducându-şi contribuţia :
– 71 de pompieri militari ai ISU Vâlcea cu 15 autospeciale de intervenție (8 autospeciale de stingere cu apa și spumă, o platforma de lucru la înălțime, doua autospeciale SMURD, o autospeciala CBRN si alte trei autovehicule de transport persoane);
– 28 de pompieri civili cu patru autospeciele din cadrul Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă (SPSU) Oltchim, echipaje ale SAJ Valcea si forţe de ordine din cadrul IPJ Valcea. În sprijinul pompierilor militari și privați, au acționat și forțe ale SPSU CET Govora. După eforturi susţinute, la ora 03.10 a fost anunțată lichidarea incendiului, pompierii militari de la Detaşamentul de Pompieri Râmnicu Vâlcea şi cei de la Garda de Intervenţie Băile Govora retrăgându-se în dispozitiv.
Din fericire nu au fost inregistrate victime, iar emenatiile de fum şi gaze rezultate de în urma incendiului nu au pus în pericol populaţia civilă din imediata apropiere” – precizeaza purtatorul de cuvant al ISU Valcea.
Deocamdata nu se cunosc împrejurările care au dus la producerea incendiului, la faţa locului lucrandu-de inca pentru stabilirea cauzei.

image image image

 

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

2 thoughts on “FOTO: INCENDIU PUTERNIC și EXPLOZII la OLTCHIM

  1. Tanti ziarista…! hotaraste-te: „Deocamdata nu se cunosc împrejurările care au dus la producerea incendiului, la faţa locului lucrandu-de inca pentru stabilirea cauzei” sau „s-ar fi declanșat în urma formării unui arc electric la instalația de alimentare cu energie electrică, izolația îmbătrânită și crăpată ducând la întreținerea acestuia și implicit la aprinderea izolației.”

  2. Daca va uitati bine, o sa vedeti ca in articol am revenit cu un UPDATE la stirea initiala… asta inseamna ca s-au aflat ulterior cauzele producerii incendiului si atunci s-a facut o revenire cu un UPDATE…

Comments are closed.