FOTO. Intervenţie a jandarmilor la Obârşia Lotrului, la -17 grade şi pe viscol

Pentru că au plecat la drum fără să se informeze şi fără să fie pregătiţi complet pentru condiţiile meteo nefavorabile, trei turişti au rămas cu maşina înzăpezită la Obârşia Lotrului. S-a întâmplat noaptea trecută, iar când s-au văzut în dificultate, în jurul orei 23.00, ei au sunat la 112 şi au solicitat intervenţia jandarmilor montani. La temperaturi de -17 grade şi pe viscol, angajaţii Jandarmeriei au încercat din răsputeri să scoată autoturismul din nămeţi, ei reuşind să facă acest lucru abia în jurul orei 03.00.

“Turiștii plecaseră de la Obârșia Lotrului și intenționau să ajungă în localitatea Șugag din județul Alba Iulia. Astfel, în jurul orelor 23.00, jandarmii au fost solicitați să intervină în sprijinul lor, deoarece, datorită condițiilor meteo nefavorabile și a stratului de zăpadă foarte mare au rămas blocați cu autoturismul și nu mai puteau înainta.

Ajuns la fața locului, echipajul de jandarmerie a verificat dacă persoanele au nevoie de ajutor medical și a început de îndată să deszăpezească autoturismul. Viscolul puternic, temepraturile negative de -17 grade și stratul generos de zăpadă au făcut ca intervenția jandarmilor să fie foarte dificilă, aceștia reușind să scoată autoturismul din zăpadă abia la ora 03.00 dimineața.

Turiștii, două femei și un bărbat, au fost conduși de către jandarmii montani în Obârșia Lotrului, unde cu ajutorul acestora au fost cazați la o pensiune pentru a petrece noaptea în siguranță, iar autoturismul a rămas la locul incidentului, urmând să fie tractat astăzi.

Menționăm că intervenția jandarmilor montani a fost sprijinită de un echipaj de poliție din cadrul Postului de poliție Voineasa” – precizează Jandarmeria Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like