FOTO: Jandarmeria montană, pompierii, salvamont, poliţia şi ambulanţa Vâlcea, intervenţie în zona Releului Cozia

Nu, nu vă sperriaţi, este vorba doar de un exerciţiu integrat ce a avut loc în data de 06 septembrie 2017, începând cu ora 12.00, în zona montană Cozia.

La acestă simulare au participat toate structurile cu atribuţii în domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă, iar scenariul a început la ora 12.00, când un grup de elevi cazați la cabana Cozia, au început deplasarea turistică într-o zonă muntoasă, accidentată, iar în urma unui apel 112 s-a semnalat faptul că o persoană a căzut de la înălțime și are nevoie de ajutor.

Apelul a fost retransmis către instituțiile destinate inițierii acțiunii de căutare, descoperire și acordare  de prim-ajutor  victimei accidentului din zona montană.

În scurt timp au început căutările, iar persoana accidentată a fost descoperită de către echipajele postului de jandarmi montan și Salvamont Vâlcea, adusă în siguranță într-o zonă accesibilă pentru a putea fi preluată de către echipajele SMURD care i-au acordat victimei îngrijiri medicale, iar apoi transportată de urgență la cea mai apropiată Unitate Primiri Urgențe.

Mobilizarea structurilor cu atribuții în domeniul gestionării situațiilor de urgență a fost una rapidă si de succes.

loading...

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.