FOTO-VIDEO. Braconier prins în trafic în Râmnicu Vâlcea. Captură de peste 230 kg

/

Filat de ceva timp de polițiștii vâlceni, un bărbat de 23 de ani, din comuna Galicea, județul Vâlcea, a picat în „plasa” oamenilor legii în noaptea de 18 spre 19 mai 2019. Angajații IPJ Vâlcea aveau informații de mai mult timp că tânărul braconează frecvent pe râul Olt, iar ulterior vinde ilegal peștele.

Ca urmare, după ce s-a primit informația că braconierul a plecat din nordul județului Vâlcea cu o captură „generoasă”, polițiștii au organizat un filtru la intrare în municipiu, oprind în trafic, în zona Supeco, autoturismul VW Passat în care se afla suspectul. După percheziționarea mașinii, polițiștii au descoperit 9 plase de pescuit tip avă și setcă cu lungimea totală de 900 m, o barcă gonflabilă cu 2 vâsle și 232,05 kg pește, speciile caras și crap, toate fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.
„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii a 4 infracțiuni respectiv, pescuit commercial fără licență de pescuit, pescuit commercial în perioada de prohibiție, deținerea,transportul fără documente legale a resurselor acvatice obținute din pescuit și deținerea de către persoane neautorizate a mai multor tipuri de unelte de pescuit comercial” -precizează IPJ Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like