UPDATE – FOTO-VIDEO: Pompierii se luptă de ore bune cu flăcările la Malaia. Un elicopter ajută la stingerea flăcărilor!

UPDATE 2 : In urma cu putin timp, un elicopter a ajuns la Malaia participand la stingerea incendiului.

UPDATE 25 martie 2019: Începând cu ora 06.00, au fost reluate operatiunile de stingere a flăcărilor la Malaia. Reamintim ca incendiul se manifestă pe o suprafață de 12 hectare, în Muntii Lotrului – Punctul Padina și Pleașa, la inaltimea de 1200-1400 m. La fata locului se afla 2 ofiteri, 23 subofiteri ISU Valcea și 35 de persoane de la OS si SVSU. În scurt timp, la Malaia va ajunge și un elicopter al Aviației pentru a participa la stingerea incendiului.


Al doilea incendiu în ultimele zile la Malaia, în pădure. Azi, 24 martie 2019, în jurul orei 09.00, pompierii militari ai ISU Vâlcea au fost anunțați că incendiul pe care reușiseră să-l lichideze vineri s-a reaprins. De data aceasta, flăcările au cuprins vegetația uscată și copacii pe 12 hectare, iar intervenția în zonă este destul de grea, ținând cont că terenul este accidentat. Tocmai de aceea, în cursul zilei de azi, inspectorul șef al ISU Vâlcea, Dan Pascaru, a solicitat sprijin aerian de la IGSU, elicopterul survolând de mai multe ori zona pentru a localiza focarele.

Din păcate, flăcările nu au fost stinse nici până acum (ora 21.10, ora publicării acestui articol), iar la fața locului sunt zeci de pompieri, voluntari și membri ai Obștii Malaia. Deocamdată în zonă se acționează pentru prevenirea extinderii, urmând ca mâine dimineață un elicopter să participe la stingerea incendiului.

„Operatiunile de stingere se desfasoara pe doua sectoare de interventie astfel: un sector care actioneaza pe directia primariei, condus de un ofiter si 8 subofiteri, iar cel de-al doilea sector actioneaza pe directia stadionului condus de un ofiter si 17 oameni. A fost executata o recunoastere aeriana a zonei afectate de incendiu, cu ajutorul elicopterului la care a participat inspectorul sef si grupa operativa. Suplimentar un ASAS (4 subofițeri) asigura măsuri specifice pt casele aflate la baza pădurii (exista riscul rostogolirii de bucăți de lemn aprinse)” – precizează ISU Vâlcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like