Iata 3 idei ingenioase pe care sa le pui in aplicare pentru a avea mai mult spatiu in locuinta ta

Cu totii ne dorim o locuinta spatioasa, bine aerisita si luminoasa, in care sa ne eliberam de toate grijile si stresul acumulat de peste zi. Si oricat de mult spatiu fizic ar avea apartamentul sau casa ta, ambianta acesteia este conferita de buna organizare a mobilierului si a elementelor de decor, al jocului de lumini si umbre si, desigur, al paletei cromatice.

Originalitatea si modul autentic in care alegi sa-ti amenajezi locuinta, ca extensie a personalitatii tale, sporesc sentimentul de familiaritate, de “acasa” care te va invalui in caldura si liniste, de fiecare data cand ii treci pragul.

Sa vedem, in continuare, cateva idei ingenioase pe care sa le pui in aplicare pentru a-ti crea propria oaza de liniste in care sa te bucuri de tot spatiul si confortul de care ai nevoie

1. Pereti vopsiti in nuante deschise si tonuri pastelate

O camera zugravita in culori deschise creeaza un ambient spatios si aerisit, cu atat mai mult cu cat este prevazuta si cu ferestre de dimensiuni generoase. Este recomandat sa eviti texturile complicate, colorate in nuante stridente pentru vopsirea peretilor, deoarece ingradesc spatiul si exercita o anumita presune asupra climatului tau mental, creandu-ti stari de anxietate si agitatie. Pentru a evita totusi monotonia si acea senzatie de steril, apeleaza la note de accent cu design-uri interesante si nuante vii, precum un fotoliu, o masuta de cafea sau diverse elemente decorative.

2. Amplasarea ingenioasa a mobilierului

Stilul minimalist ramane in tendinte, fiind alternativa ideala pentru a valorifica la maxim spatiul disponibil din incaperi. Dulapurile suspendate, corpurile modulare multifunctionale, etajerele si utlizarea creativa a spatiilor neconventionale precum cadrul usii sau pervazul geamului, pentru stocarea obiectelor sunt toate variante excelente pentru a imbina utilul cu esteticul. Holul de la intrare este, de asemenea, un spatiu care se supra-aglomereaza foarte usor ceea ce impune luarea unor masuri practice de depozitare a incaltamintei, a hainelor si a accesoriilor precum umbrele, creme de pantofi etc. Intra aici si achizitioneaza un pantofar care sa te ajute sa creezi acel mediu spatios si bine organizat pe care ti-l doresti, inca de la intrarea in locuinta.

3. Jocul de lumini si umbre

Incepand de la alegerea culorii si al materialului de perdele, pana la instalarea si amplasarea corpurilor de iluminat, ai posibilitatea sa te joci cu lumina si umbra in felurite moduri pentru a da senzatia de mai mult spatiu. Vezi aici cateva trucuri utile si practice pe care sa le aplici pentru a maximiza spatiul dintr-o locuinta de mici dimensiuni. Un colt puternic iluminat care sa reflecte lumina in toata incaperea, precum si o perdea transparenta si usoara confera o atmosfera deschisa si aerisita incaperii, oricat de limitat ar fi spatiul fizic al acesteia. De asemenea, oglinzile capteaza si reflecta lumina naturala, dand iluzia de spatiu larg si luminos.

Sa ne amintim, asadar, ca dezordinea, obiectele aruncate haotic si lipsa armoniei dintre forme, texturi si culori dau senzatia de spatiu mic, inghesuit, in care abia poti sa respiri, cu atat mai putin sa te relaxezi si sa iti reincarci bateriile. Secretul e sa reduci cat de mult poti cantitatea de mobila, obiecte si decoratiuni, pastrandu-le doar pe cele cu o anumita functionalitate sau semnificatie.

Sursa imagine: Pixabay.com

℗Articol publicitar

loading...

You May Also Like