Iata TOT ce ar trebui să ştie o adolescentă despre această perioadă frumoasă!

Perioada adolescentei este plina de schimbari atat fizice, cat si psihice. Acestea se petrec atat in cazul fetelor, cat si al baietilor, fiecare cu anumite particularitati. Este perioada in care copiii se maturizeaza, devin adulti si isi descopera noi orizonturi. In ceea ce priveste trupul, acesta trece printr-o serie de schimbari esentiale, deoarece hormonii au o activitate mai intensa.

Spre deosebire de baieti, fetele au parte de o adolescenta mai intensa, dar si mai sensibila. Acestea se pregatesc sa devina femei si vor trebui sa faca fata unor schimbari mai radicale. In acelasi timp, poate exista si o presiune specifica parintilor de fete, pe care ele vor fi nevoite sa o gestioneze si este bine ca fiecare adolescenta sa ia in considerare cateva lucruri esentiale.

Iata ce trebuie sa stie orice adolescenta!

Faptul ca presupune schimbari intense nu inseamna ca adolescenta este grea pentru fete. Dimpotriva, este cea mai frumoasa perioada a vietii, in care acestea sunt pline de energie, se descopera atat din punct de vedere fizic, cat si psihic si iau contact cu viata adevarata. Pentru a se bucura pe deplin de acesti ani, fetele trebuie doar sa tina cont de anumite aspecte.

  • Vor avea loc schimbari de natura sexuala

Schimbarile de natura sexuala reprezinta cel mai sensibil capitol din viata adolescentilor, mai ales cand e vorba de fete. Pentru parinti, acesta este un capitol care trebuie tratat cu foarte mare atentie. Ele vor incepe sa se dezvolte fizic, iar acest aspect este usor de observat. De asemenea, vor simti atractii sexuale si sentimentale fata de baieti si vor dori sa experimenteze lucruri noi. Nu este o rusine pentru o adolescenta sa foloseasca, de exemplu, vibratoare pentru femei, avand in vedere ca prima forma de contact sexual in viata oricare tinere este cea cu propria persoana, adica masturbarea. In acelasi timp, trebuie sa fie foarte receptive la sfaturile parintilor si sa ia in considerare ca acestea vin din partea unor persoane care au trecut deja prin aceasta faza.

Four teenage friends lying on grass together
  • Anturajul va avea o influenta extrem de mare

Mediul in care o adolescenta isi va petrece timpul se va schimba in totalitate. Astfel, va avea loc o distantare fata de familie, iar tanara va intra intr-un cerc de prieteni cu care va impartasi multe momente. Acest anturaj o poate influenta decisiv, deoarece va depune eforturi mari pentru a-si crea o reputatie buna in acest context. Subiectul devine mai sensibil atunci cand ele incep sa prezinte un interes deosebit fata de baieti, fiind la varsta la care nevoile sentimentale si sexuale sunt la cote maxime. De aceea, este important ca adolescentele sa fie echilibrate in relatia cu anturajul si sa aiba in continuare incredere intr-o persoana adulta, care le poate ghida corespunzator.

  • Parintii sunt ghizii principali

Pentru orice problema tipica adolescentei, cele mai bune sfaturi vin de la parinti. Este important ca acestia sa fie deschisi cu copiii lor si sa discute chiar si chestiuni intime. De exemplu, trebuie sa fie capabili sa le spuna totul despre orgasm, dar si despre modul in care trebuie gestionat anturajul, deoarece au experienta necesara, dar si apropierea sentimentala care le permit sa poarte astfel de conversatii.

Pe cat de complicata pare, pe atat de frumoasa este adolescenta. Din pacate, va trece rapid, de aceea orice tanar/a trebuie sa se bucure de aceasta perioada la maximum.

Sursa foto: envato.com

℗Articol publicitar

loading...

You May Also Like