Încă două spitale din Vâlcea au fost incluse în reţeaua COVID-19

Pentru că Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi Spitalul Orăşenesc Horezu nu mai fac faţă numărului mare de pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus, autorităţile vâlcene au decis să includă încă două unităţi medicale în reţeua COVID 19. Astfel, Spitalul Orăşenesc Brezoi şi Spitalul Municipal Drăgăşani au fost transformate de ieri, 29 iulie 2020, în spitale suport Covid.

La Brezoi s-au alocat 15 paturi pentru pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, care sunt asimptomatici sau au formă uşoară a bolii. În schimb, la Drăgăşani un etaj întreg al spitalului a fost rezervat pacienţilor COVID.

“La solicitarea Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, pe fondul creșterii rapide a numărului de cazuri din județ care a dus la atingerea capacității maxime de internare în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean (la data de 29.07.2020 erau internați 73 de pacienți în condițiile în care în secția are 68 de paturi), a fost propusă includerea în rețeaua COVID și a spitalelor din Brezoi și Drăgășani, pentru preluarea pacienților pozitivi asimptomatici” – precizează Prefectura Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like