Incident la o secție de votare din Râmnicu Vâlcea: A refuzat să poarte masca de protecție

A mers la vot, însă a refuzat cu desăvârșire să respecte măsurile de prevenție a răspândirii noului coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 56 de ani, care a mers la o secție de votare din cartierul Ostroveni al municipiului Râmnicu Vâlcea, unde a creat un scandal monstru doar pentru că a refuzat categoric să poarte masca de protecție pe care forțele de ordine i-au oferit-o gratuit. Pentru că a devenit recalcitrant și nu a înțeles că legile sunt făcute pentru a fi respectate, polițiștii râmniceni l-au amendat cu 3.500 de lei.

“Până la acest moment pe raza județului Vâlcea a fost sesizat un singur incident, dar care nu a afectat buna desfășurare a procesului electoral.

La o secție de votare din municipiul Râmnicu Vâlcea s-a prezentat un bărbat din municipiu care a fost oprit la intrarea în secție, de polițistul care asigura paza, deoarece bărbatul nu purta mască de protecție.

În momentul în care i s-a pus în vedere necesitatea purtări măștii de protecție, fiindu-i oferită și o mască, acesta a refuzat și a început să fie recalcitrant tulburând ordinea și liniștea publică prin strigăte și larmă.

Bărbatul a fost condus la sediul poliției unde a fost sancționat contravențional cu o amendă de 3500 de lei  pentru tulburarea liniștii și ordinii publice și nerespectarea măsurilor sanitare de protecție individuală.

În continuare forţele Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară activităţi în sistem integrat pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiţii de siguranţă şi pentru a verifica şi sancţiona cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale” – precizează IPJ Vâlcea într-o informare de presă.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like