Instrumente utile în creşterea găinilor de curte

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0352/9801/7416/products/Sequence09.00_01_03_21.Still004_4ddac5f6-8205-49a7-8b71-4e729e395736_800x.jpg?v=1630326492

Dacă stai la casă şi ai o curte adecvată, poţi lua în considerare creşterea găinilor, iar câteva instrumente îţi vor uşura considerabil munca. Te vor ajuta să produci compost din resturile rezultate, să hrăneşti cât mai bine păsările şi să le îngrijeşti adecvat.

Moara electrică de cereale

Poţi cumpăra hrana pentru găini sau poţi alege să o produci chiar tu, fie din cereale cumpărate, fie din cele cultivate chiar de tine. Dacă ţi-ai propus acest lucru, o moară electrică de cereale se va dovedi extrem de utilă pentru a pregăti hrană pentru pui şi pentru găini. Alege un model de calitate care să îţi permită sa obţii diverse granulaţii şi pe a cărei buna funcţionare să te poţi baza mai mulţi ani. 

Un coş metalic pentru furaje

Cea mai facilă metodă de depozitare a hranei pentru găini este un coş de gunoi metalic curat, sau orice alt recipient metalic cu capac. Cele din plastic sau din lemn pot fi roase de animale, aşa că, pentru a menţine hrana curată, departe de factori de contaminare, ai nevoie de ceva metalic. Ţine acest container într-o zonă de depozitare uscată şi curată, cât mai aproape de coteţul găinilor.

O măsură metalică de tip lingură pentru coşul cu alimente

Creşterea găinilor implica umplerea a câtorva coşuri metalice cu cereale sau furaje, iar o măsură metalică de tip lingură robustă cu care să poţi lua mai uşor hrana va fi e un real ajutor. Evită să le foloseşti pe cele din plastic, eventual confecţionate de tine din ambalaje de la iaurt, lapte sau alte produse alimentare. Nu sunt cele mai bune. Hrana este grea şi vrei un instrument uşor de folosit care să îţi uşureze munca.

O lingură robustă cu mâner solid şi un capăt uşor curbat pentru a putea pune hrana mai uşor în vasul de hrănire va fi de mare ajutor. Aşa nu vei împrăştia hrana pe jos, deci nu vei face risipă şi elimini şi riscul de a atrage şoareci şi şobolani. 

Ai nevoie de termometre

Dacă ai găini şi vrei să produci compost din găinaţ, vei avea nevoie de un termometru cu tijă lungă şi de unul obişnuit de exterior. Cele de compost au cadranul de temperatură în capul unei tije lungi şi sunt foarte sensibile la căldură, oferindu-ţi măsurători extrem de precise. Pentru a monitoriza cât mai bine temperatura în coteţul găinilor sau în ţarcul puilor, pune termometru mic în interior. Astfel, va fi mai uşor să păstrezi temperatura optimă. 

Ai nevoie de o furcă şi o greblă

Pentru amestecarea compostului, dar şi colectarea resturilor şi a găinaţului, ai nevoie de o furcă şi o greblă mică. Furca seamănă cu o lopată de grădină, cu excepţia faptului că are cinci vârfuri ascuţite cu care poţi săpa şi ridica materialele dense. Furca este esenţială pentru aerarea grămezilor de compost, aşa că ţine-o la îndemână în această zonă. Cu cât o vei utiliza mai mult, cu atât se va descompune mai repede grămadă de compost. 

Grebla mică este utilă pentru a face curăţenie în coteţul găinilor şi în curtea în care le ţii. Funcţionează că o greblă obişnuită, însă este suficient de mică pentru a putea ajunge în spaţiile înguste şi prin colţuri. 

Asigură cât mai bine coteţul găinilor

Nimic nu este mai frustrant decât atacul vulpilor, a dihorilor sau a ratonilor. Dacă nu ai un coteţ bine asigurat, cu încuietori solide, riscul de a rămâne fără găini este foarte mare. Asigură-te că sunt asigurate cu plasă atât uşa cât şi ferestrele şi întăreşte mecanismele de închidere cu cleme, cârlige şi sisteme de blocare cu arc cât mai eficiente.

Pentru siguranţă, instalează stâlpi de oţel şi plasă din sârmă cu ochiuri mici la ferestre şi uşi. Dihorii şi ratonii sunt renumiţi pentru priceperea de a deschide cotele de găini şi de a intra chiar şi prin cele mai mici găuri. 

O perie de mână şi un făraş

Pentru a curăţa cât mai bine spaţiile mici şi înguste, vei avea nevoie de o perie de mână şi un făraş. Mătură pânzele de păianjen şi praful de pe jos şi de prin colţuri şi nu uita să cureţi şi ochiurile plasei de sârmă de la ferestre şi uşa. 

De asemenea, când realizezi aceste operaţii, protejează-te cu o mască de praf. Când cureţi coteţul găinilor este obligatoriu să porţi cea mai bună mască posibilă. Coteţul este plin de mizerie şi de praf, iar o mască bună te va proteja adecvat. Totodată, ar fi util să porţi o şapcă şi mănuşi. 

Coteţul găinilor ar trebui curăţat cu maximă atenţie cel puţin de două ori pe an sau chiar trimestrial. În acest mod ţii bolile şi dăunătorii la distanţă şi găinile tale vor fi sănătoase. 

Aceste articole sunt doar o parte din ceea ce ai avea nevoie. Dacă te vei ocupa şi de scoatere puilor din ouă şi de creşterea lor, vei dori să ai un incubator, o lampă de încălzire şi un ţarc potrivit. 

🅿️ Articol publicitar

You May Also Like