IPJ VÂLCEA: “Nu vom tolera nicio abatere a legii!”. Sute de amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție

Aproape 200 de noi cazuri de coronavirus în ultimele două zile în județul Vâlcea. O situație îngrijorătoare care pune pe jar autoritățile județene. În aceste condiții, vâlcenii care nu înţeleg necesitatea purtării măştii de protecţie chiar şi pe stradă, au de-a face cu poliţiştii. 

În perioada 12-14 octombrie 2020, oamenii legii au mers în controale în multe zone din judeţ, verificând nu mai puţin de 395 de societăți comerciale/terase/restaurante și alte medii de interes cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse .

De asemenea, acțiunile au inclus verificări în mijloacele de transport și mijloacele de transport în comun fiind controlate peste 300 de mijloace de transport.

Au fost legitimate și verificate peste 4.500 de  persoane, iar ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală și celor de izolare au fost aplicate 211 sancțiuni contravenționale, cuantumul lor fiind de 13.000 de lei. 

“Recomandăm tuturor cetățenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor şi numărul de persoane permis de normele legale, să nu se expună la riscuri.

De asemenea, recomandăm cetăţenilor să poarte masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.

Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți sa conștientizeze faptul că, sănătatea și viata persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!” – precizează IPJ Vâlcea într-un comunicat de presă.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like