Merită jocurile de noroc?

/

Cuvintele „jocuri de noroc” și „joc” evocă sentimente contradictorii în rândul oamenilor. Acestea pot fi asociate cu câștiguri mari și îmbogățire instantanee sau, dimpotrivă, cu o dependență dureroasă și cu neplăcerile care rezultă.

Astfel de contraste sunt întotdeauna relevante, deoarece aprobările sau sentimentele interioare de protest apar adesea în urma unei priviri retrospective asupra propriilor experiențe.

Cine a inventat jocurile de noroc?

Originile jocurilor de noroc sunt controversate, deoarece, potrivit cercetărilor arheologice, în Egiptul Antic, în jurul anului 3500 î.Hr., oamenii jucau zaruri și apoi în poker. Iar legendele și miturile spun că o astfel de distracție era cerută chiar și de zei. Nu se știe unde se află adevărul. Dar faptul că jocurile de noroc sunt încă populare este un fapt. Și, în mare măsură, acest lucru se explică prin faptul că nu sunt necesare abilități sau aptitudini speciale pentru a câștiga, deoarece rezultatul depinde în întregime de noroc.

De ce încep oamenii să joace jocuri de noroc și nu se mai pot opri?

Există multe motive pentru care oamenii care joacă jocuri de noroc nu se opresc. Iată care sunt cele mai frecvente:

  • Recunoaștere, un test al propriului noroc, o nevoie de a se dovedi pe sine;
  • Adrenalina care te ține în permanență pe muchie de cuțit; atmosfera unică inerentă unui cazinou;
  • Entuziasmul petrecerii timpului liber;
  • Dorința de a obține instantaneu, ușor, sume mari de bani.

Cel din urmă motiv este cel mai frecvent. Dar dificultatea constă în faptul că oamenii, absorbiți de obsesia câștigurilor mari, nu se gândesc la amploarea cheltuielilor și la pierderile potențiale.

De ce nu ar trebui ca oamenii să joace jocuri de noroc?

Dacă o persoană care joacă jocuri de noroc urmărește o simplă activitate recreativă, este în regulă. Dar nu este totuna cu îmbogățirea ușoară, pentru că este mult mai greu de oprit, alimentând iluzia obținerii de bani rapizi, ceea ce duce adesea la consecințe amare.

Iată o serie de motive pentru a nu paria:

  • Probabilitatea de a pierde este mare. Deoarece cazinoul nu va fi dezavantajat. Astfel, chiar dacă cineva poate câștiga de mai multe ori la rând, norocul este sigur că va fi înlocuit de înfrângere. Și nici măcar câștigurile nu ar justifica costurile celor care nu știu să se oprească la timp.
  • Dependența de adrenalină. Este dificil să te descurci atunci când concentrația emoțiilor legate de jocurile de noroc este peste măsură. Victorii urmate de eșecuri și viceversa, apoi înălțate până la stele, apoi scufundate în abis. Instabilitatea nu este ușor de acceptat, așa că vrei să joci tot timpul.
  • Neglijarea banilor și a datoriilor. Odată ce ați prins gustul, jucătorii nu mai realizează amploarea cheltuielilor pe care le fac. Sumele mari de bani nu mai par a fi așa, iar persoana rămâne cu convingerea că este capabilă să recupereze. Persoanele prea entuziaste sunt capabile să împrumute bani în mod nechibzuit și să intre în situații neplăcute fără a putea să-i returneze.

Dorința de răzbunare este, de asemenea, un motiv pentru ca o persoană care joacă să se întoarcă din nou la cazinou. La urma urmei, să crezi că te poți opri pur și simplu după ce ai pierdut este o greșeală. Dar conștientizarea vine târziu. Iar unii oameni nu realizează niciodată principalul paradox al dependenței. Că atunci când ai noroc, îți dorești întotdeauna să câștigi mai mult, dar când pierzi, ai întotdeauna o dorință acerbă de a-ți umple contul și de a câștiga din nou.

Pentru a rezuma

Concluzia care se desprinde din cele de mai sus este următoarea: neajunsurile jocurilor de noroc depășesc cu mult beneficiile acestora pentru persoanele impresionabile, emoționale și care nu se pot controla. Acest lucru înseamnă, desigur, ocolirea cazinoului. Așadar, la început trebuie să vă ocupați de motive și să lucrați la autocontrol și la rezistența la stres. Acest lucru este important pentru ca înfrângerea să nu fie percepută cu acuitate și să nu existe un sentiment de dependență sau de răzbunare. Așadar, dacă doriți să vă încercați norocul la ruletă, vă recomandăm să alegeți cazinourile licențiate din România.

🅿️

loading...

You May Also Like