FOTO-VIDEO. EXPLOZIE la o fabrică de vopsele din MIHĂEȘTI. Mesaj de avertizare pentru populație

UPDATE 6: Revenire incendiu SC Sarcom SRL: este lichidat, dar există riscul reaprinderii substanțelor depozitate (se mai scurge combustibil dintr-un rezervor). Rămân în supraveghere 2 ASAS. Forțe și mijloace participante: 19 autospeciale (10 ASAS din care 2 de la ISU Argeș, 2 autoplatforme de lucru la înălțime, 1 autospecială transport substanțe, 1 ambulanță SMURD , 1 autospecială CBRN, 1 AMOP Touareg, 2 Aserv Duster, 1 VW Transporter) și 62 de cadre militare (4 ofițeri, 1 MM, 57 subofițeri). Nu s-au înregistrat victime și nici intoxicați ca urmare a fumului (in acest sens încă se verifică localitățile limitrofe; populația a fost avertizată prin sistemul RO-Alert). Au ars aproximativ 168 de tone de lichide inflamabile industriale (white spirit, toluen, acetonă, acetat de vinil, acetat de butil, butanol, diluanți etc) depozitate pe o suprafață de aproximativ 600 mp (depozit închis) acoperit cu tablă, s-au degradat pereții din zidărie pe o suprafață de aproximativ 150 mp și acoperișul metalic in suprafață de aproximativ 600 mp. A fost salvată fabrica ( halele de producție și depozitare), aprox. 90% din societate. Cauza probabilă electricitate statică, împrejurarea determinantă scântei electrostatice.

UPDATE 5: Incendiul a fost lichidat la ora 17.56. Fortele raman pe amplasament datorita pericolului ridicat de reaprindere.

UPDATE 4: Fabrica aparține familiei Potop, cunoscuți afacerişti din Vâlcea, proprietari – printre altele – şi a restaurantului City Garden din centrul municipiului. În timpul incendiului a ars şi o cantitate considerabilă de acetonă și alte substanțe inflamabile. Nu este prima dată când fabrica de la Mihăeşti ia foc. De-a lungul anilor, au mai avut loc două asemenea evenimente, dar niciunul de amploarea acestuia.

UPDATE 3: În sprijin au mai fost solicitate inca doua autospeciale de stingere de la ISU Arges.

UPDATE 2: Incendiul se manifestă la fabrica de vopsele Sticky, ce aparține firmei SC SARCOM SRL. Forțele de intervenție au fost suplimentate cu încă două echipaje se stingere. Autoritățile le recomandă cetățenilor să evite zona, iar localnicii să rămână în case cu geamurile închise.

UPDATE. Concomitent cu operațiunea de stingere s- a emis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-alert pentru a avertiza populația din zona privind emisiile de fum pe o raza de 10 km.

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați să intervina pentru înlăturarea efectelor rezultate in urma unei explozii urmată de un incendiu produs la o societate comerciala cu profil de preparare lacuri și vopsele din comuna Mihăești. La fața locului intervin 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, în sprijinul acestora fiind solicitați pompierii din cadrul SPSU Oltchim. Nu au fost anunțate victime. Se acționează pentru stingerea incendiului.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like