NEWS ALERT. Ministrul Apelor și Pădurilor vine azi la Vâlcea! 100 de stejari vor fi plantați în cinstea Centenarului Marii Uniri

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, vine azi, 20 noiembrie 2018, în județul Vâlcea. El va participa, la invitația directorului Romsilva – vâlceanul Gheorghe Mihăilescu, la un eveniment în zona Horezu. Ministrul va ajunge în Vâlcea în jurul orei 14.00, urmând să meargă la Horezu, pe platoul de lângă “Trei stejari”, acolo unde vor fi plantați 100 de stejari în cinstea Centenarului Marii Uniri.

Stejarii vor fi plantați de 100 de copii și adolescenți, aceștia urmând să primească un certificat de adopție în care vor fi menționate coordonatele GPS ale copacului plantat și adoptat.

Directorul Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, susține că toți copacii vor crește prin “grija” celor care-i vor adopta. “Am primit confirmarea că va veni și domnul ministru la evenimentul organizat pentru cei 100 de ani de la Marea Unire. Puieții de stejar se vor planta și se vor da în îngrijire copiilor pentru a avea grijă de ei până vor avea puterea să se dezvolte liber. Avem un pichetat făcut și apoi pus pe un plan, cu coordonate geografice. Copiii vor fi ajutați de profesioniștii din silvicultură pentru a învăța cum să aibă grijă de puieții de stejar” – ne-a declarat directorul Romsilva.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like