Pacient cu COVID din Vâlcea, preluat de elicopter şi plimbat mai multe ore între spitalele din Gorj. Omul a murit, iar acum e lăsat fără certificat de deces

Presa din Gorj prezintă azi un caz şocant al unui pacient ce a fost preluat cu un elicopter SMURD de la Vâlcea şi plimbat mai multe ore între spitalele din judeţul vecin. Incidentul a avut loc duminică, 6 septembrie 2020. Pacientul fusese internat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, fiind confirmat COVID-19. Starea lui s-a agravat brusc, el fiind pus pe ventilaţie mecanică. Cadrele medicale de la Vâlcea au solicitat un elicopter SMURD, însă în timpul transportului aerian el a intrat în stop cardio-respirator. Elicopterul a aterizat de urgenţă pe stadionul Târgu-Cărbunești, însă acolo nu a fost primit de CPU Târgu-Cărbunești, cele două doctorițe de gardă solicitând ambulanței să ducă bolnavul spre ATI Târgu-Cărbunești. Din păcate, când a ajuns la ATI, pacientul a fost declarat decedat. Nu a avut nicio şansă!

În loc ca decedatul să fie oprit însă la spitalul COVID, unde trebuia să i se aplice procedura specifică, echipajul de la ambulanță este trimis să transporte mortul la Morga Spitalului Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu. De aici, ambulanța este obligată să transporte decedatul la Anatomie Patologică la Spitalul 700, unde a și rămas într-un final. Asta, deși putea rămâne la Spitalul Târgu-Cărbunești, spital COVID.

Acum, familia aşteaptă să-şi ia mortul să-l îngroape, însă certificatul de deces lipseşte încă.

loading...

You May Also Like