Părinții din Vâlcea trebuie să afle asta! 5 modalități prin care să oferi copilului tău o experiență educativă vara aceasta

/

Vacanța de vară este deja aici și încă nu ai organizatul timpul copilului tău? Poate să fie un proces dificil, mai ales atunci când lucrezi zilnic, și nu ai un ajutor cu care cel mic să-și petreacă timpul constructiv. Să rămână singur acasă nu este o soluție, mai ales pentru dezvoltarea abilităților de comunicare și interacțiune, așa că trebuie să te îndrepți către alte activități. Orașul în care trăiești îți oferă multe posibilități, la fel și împrejurimile, sau, de ce nu, variantele de tabere în străinătate.

Iată 5 modalități prin care să oferi copilului tău o experiență educativă vara aceasta:

1.     Înscrie-l într-o tabără de engleză. Cunoașterea acestei limbi străine a devenit o necesitate, așa că este momentul perfect ca cel mic să-și exerseze cunoștințele, și să deprindă abilități noi. Ce modalitate poate să fie mai bună decât interacțiune cu persoanele care vorbesc nativ engleză, și cu o nouă cultură. Cei de la Englezacopii.ro oferă tabere în Anglia, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 9 și 18 ani. Este o experiență educativă minunată, care îmbină călătoria, distracția și educația într-un singur pachet. Totodată, o să lege noi prietenii, contribuind foarte mult la dezvoltarea sa. 

2.     Apelează la cursuri de karate. Sportul este o metodă excelentă prin care copilul tău poate să-și consume energia, să dezvolte abilități de lucru în echipă, și să interacționeze cu alți copii de vârsta lui. În Râmnicu Vâlcea o să găsești mai multe școli care oferă cursuri de karate zilnic, astfel că îți poți rezerva 2 ore doar pentru muncă.

3.     Organizați mici drumeții pe Valea Oltului cu unul dintre părinți. O metodă eficientă este organizarea acestora prin rotație, într-un grup mai mare de copii, care pot să fie însoțiți de 3 părinți, sau bunici, care să-i supravegheze constant. Valea Oltului este o zonă verde, cu băi termale, și trasee turistice pe diferite grade de dificultate, iar cei mici se pot bucura de toate aceste facilități, și chiar de o plimbare cu barca pe râul Olt, în timp ce restul părinților sunt la birou. Cu această ocazie, vor afla lucruri noi despre județul lor, vor descoperii specii noi de plante și insecte, sau chiar povești captivante despre aceste locuri.

4.     Dacă remarci o latură artistică mai dezvoltată, există mai multe ateliere de pictură pentru copii, la care îl poți înscrie. Fiecare copil este diferit, așa că sportul este posibil să nu îi atragă pe toți. Pentru cei care au această latură artistică mult mai dezvoltată, atelierele de pictură din oraș sunt opțiuni grozave de petrecere a timpului. Artiștii plastici disponibili, îi vor acorda toată atenția de care are nevoie, răbdare, și sfaturi concrete pentru a realiza adevărate opere de artă. Astfel, poate să reprezinte chiar începutul unei cariere de succes în această sferă, iar pentru adolescenți este chiar o îndrumare către facultățile de profil.

5.     Cursurile de vară, sau integrarea într-un program de tip after school sunt soluții de luat în calcul, atunci când vrei să aibă cât mai mult timp dedicat experiențelor educative. Un domeniu foarte căutat în acest moment este cel IT, astfel că, indiferent de vârstă, poate începe procesul de pregătire pentru o astfel de carieră. Există mai multe școli private care oferă cursuri de programare copiilor, chiar și în timpul verii. Dacă vârsta copilului tău nu depășește 10 ani, atunci poți lua în calcul și un after school, în cadrul căruia va fi supravegheat permanent, și va învăța ceva nou în fiecare zi.

Alege chiar acum varianta cea mai potrivită pentru tine și cel mic, luând în calcul atât disponibilitatea ta, cât și dorințele lui. Important este ca decizia să fie luată de comun acord, și copilul tău să nu se simtă forțat să realizeze oricare dintre activități, în caz contrar, plăcerea va dispărea.

Sursă foto: unsplash.com

🅿️ Articol publicitar

loading...

You May Also Like