Pașii pe care trebuie să-i întreprinzi dacă vrei să-ți deschizi o agenție de turism în Vâlcea si aspecte esențiale

/

Agențiile de turism fac viața mai ușoară clienților eliminând toate problemele legate de achiziționarea de bilete, alegerea pachetelor la prețuri accesibile etc. În ultimii ani, oamenii folosesc diverse platforme online pentru a căuta informații legate de călătorie sau destinație și pentru a cumpăra bilete ori pachete de vacanță. Acest lucru a dat aripi oamenilor pasionați de a explora locuri noi pentru a-și începe afacerea cu agențiile de turism, așa cum ești tu. 

Dar cum se întâmplă asta?

Iată pașii pe care trebuie să-i întreprinzi dacă vrei să-ți deschizi o agenție de turism în județul Vâlcea

  • Orice business este construit de oameni pentru oameni

Pentru a construi o afacere trebuie să alegi corect angajații și să-i tratezi just, echitabil și să le oferi toate pârghiile pentru a se dezvolta profesional, emoțional și personal într-un mediu sănătos de muncă. Oferă-le un salariu direct proporțional cu abilitățile pe care le au. În 2022, angajatorul trebuie să renunțe la ideea că experiența face diferența pentru că de cele mai multe ori ce știi să faci este mai important decât că ai lucrat zece ani în turism sau marketing, dar nu ți-ai dorit să înveți prea mult; un aspect pe care angajatorul român ar trebui să-l ia mai mult în discuție.

De asemenea, pune-le la dispoziție toate instrumentele pentru a crește în interiorul firmei, iar dacă este necesar (mai ales pentru o firmă de turism) pune-le la dispoziție mașini de serviciu sigure, fiabile și monitorizate de către specialiștii businesslease.ro, la ei găsind posibilitatea de a găsi cea mai bună oferta de leasing operațional sau să calculezi rata de leasing.

  • Găsește-ți nișa

Când pornești o agenție de turism, ar trebui să îți găsești nișa. În acest fel, îți va fi mai ușor să-ți construiești marca, să-ți configurezi numele agenției de turism, brandul, viziunea și valorile etc. 

Dar dacă îți înființezi agenția de turism fără să alegi vreo nișă s-ar putea să-ți creezi multe probleme și îți vei pierde specialitatea. Va fi ca și cum ai vrea să te deplasezi în atâtea direcții, dar fără o busolă. De exemplu, una dintre greșelile pe care le fac multe agenții de turism, mai ales la început de drum este că vor să vândă tot, dar absolut tot. În acest fel, ei fără să-și dea seama invită o competiție dură de pretutindeni. Nu este un lucru înțelept de făcut pentru un startup, deoarece îi lipsește experiența și resursele. Așadar, află-ți nișă. Când identifici un anumit segment de piață, vei putea să reduci concurența, având un potențial extraordinar.

  • Cunoaște-ți real publicul țintă

Pentru a determina corect grupul demografic trebuie să faci câteva cercetări online corect. Odată ce ești la curent cu publicul țină, vei putea să-i vizezi în activitățile de promovare și de marketing necesare brandului tău. Nu porni de la ideea că tu îți cunoști publicul, o greșeală pe care firme micuțe o fac prea des.

În timp ce cercetezi publicul, ar trebui să analizezi îndeaproape informațiile demografice din zona ta. Poți obține astfel de date de pe site-ul web sau din rețelele de social media în care ești prezent atunci când înființați o companie de turism. De asemenea, ar trebui să explorezi statisticile de călătorie din zona de operare. Află ce procent de oameni din localitatea ta sunt interesați de nișa ta de călătorie; un aspect extrem de important pentru succesul business-ului tău.

  • Fă-ți un flow de numerar corect

În timp ce descoperi cum să dezvolți pas cu pas o agenție de turism, fii clar despre obligațiile financiare pe care le ai. Este posibil să plătești prime de asigurare și taxe pentru licențele de afaceri. Plus că, fii conștient că vei plăti taxe la stat. Aceasta înseamnă că mai întâi trebuie să ai un flux de numerar suficient înainte de a începe agenția. De asemenea, ar trebui să iei în considerare veniturile probabile ale proiectului în prealabil. Datele actuale ale pieței de travel și turism și publicul țintă ar trebui să stea la baza datelor pe care le folosești în cadrul agenției. Cu astfel de informații, îți poți da seama de viabilitatea agenției și ia în considerare social media ca instrument puternic care să te ducă pe culmile succesului așteptat.

În concluzie, ai nevoie de curaj, un buget stabil și pasiune pentru domeniul de turism ca să-ți deschizi o agenție de turism atât la nivel local, în județul Vâlcea, cât și la nivel național.

Sursă foto: Unsplash.com

🅿️ Articol publicitar

loading...

You May Also Like