Pesta porcină africană scapă de sub control în judeţul Vâlcea

17 porci într-o gospodărie din Dăeşti au fost găsiţi morţi, zilele trecute, iar buletinele de analiză trimise de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală (IDSA) București au confirmat prezenţa virusului pestei porcine africane. De asemenea, tot în ultimele zile, s-a confirmat că alţi trei porci mistreţi din Fondul Cinegetic 38 Dobrușa au murit din cauza pestei. Ei bine, la Dobruşa sunt deja 61 de cazuri de porci mistreţi decedaţi din cauza virusului. Ca urmare, este lesne de înţeles că pesta porcină africană scapă de sub control în Vâlcea, iar vremelnicul prefect Tiberiu Costea, ca de obicei, face şedinţe cu uşile închise, încercând să ascundă probabil amploarea pe care a luat-o fenomenul în judeţul nostru.


“Directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vâlcea, Gabriel Miclea, a precizat că în prezent mai există o suspiciune de PPA și la un porc domestic dintr-o  gospodărie din comuna Stănești, precum și la încă patru porci mistreți din fondurile cinegetice: 38 Dobrușa (1), 17 Aranghel (1), 20 Bistrița (1) și 30 Govora (1). Probele recoltate au fost trimise deja la laboratorul de analize și se așteaptă rezultatele. 
În prezent, în județul Vâlcea sunt confirmate 11 focare de pestă porcină africană în gospodăriile populației (câte unul în Păușești-Măglași, Drăgoești, Băbeni, Lungești, Drăgășani, Olanu, Perișani, Olănești, Dăești și două în Orlești) și 70 de cazuri la porcii mistreți, cei mai mulți fiind găsiți morți în Fondul Cinegetic 38 Dobrușa (61)” – se arată într-un comunicat sec al Prefecturii.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like