Planul de salvare al CET GOVORA: 300 de salariaţi plecaţi şi contracte renegociate

De o bună perioadă de timp se vorbeşte despre situaţia falimentară de la CET Govora, subiectul fiind politizat excesiv în contextul în care se apropie alegerile locale. Ieri, 3 iunie 2020, administratorul judiciar al CET Govora a transmis un comunicat de presă, anunţând transmiterea unei noi oferte pentru furnizarea aburului industrial către CIECH Soda România. Astfel, s-au scos în evidenţă şi măsurile luate în ultimele luni pentru redresarea financiară a CET-ului. Surprinzător, în planul de salvare al Centralei electrice de termoficare Govora şi, implicit, al Platformei Chimice Râmnicu Vâlcea, s-a ales ca 300 de angajaţi să plece acasă. Şi asta s-a întâmplat în încercarea de a le oferi polonezilor de la Sodă un preţ bun la aburul industrial şi a-i salva pe cei aproximativ 600 de angajaţi puşi pe liber de la CIECH. De asemenea, alte măsuri au fost acelea de renegociere a contractelor şi de creştere a producţiei de cărbune. Iată comunicatul CET-ului:

“CET Govora a transmis catre Ciech Soda Romania o noua oferta pentru furnizarea aburului industrial.

Fata de ultima oferta transmisa in data de 06.03.2020, la pretul de 139 lei/Gcal – fara componenta CO2, CET Govora SA a facut urmatoarele demersuri in vederea diminuarii costului de productie a aburului prin:

1.     Cresterea productiei interne de lignit in carierele Berbesti Alunu care a ajuns la cca 100.000 tone/luna;

2.     Renegocierea pretului gazului natural si incheierea unui nou contract cu un pret diminuat cu aproximativ 30% fata de pretul din luna septembrie 2019.

3.     Renegocierea contractelor de achizitie carbune de la terti, cu posibilitatea achizitiei de la acestia a unei cantitati semnificative .

4.     Diminuarea cheltuielilor de natura salariala prin plecarea a 300 salariati fata de luna septembrie 2019.

Va comunicam faptul ca in urma acestor demersuri CET Govora poate sa asigure intreg necesarul de abur solicitat, la un pret competitiv, sub nivelul ultimei oferte transmise.

         Precizam ca aceasta oferta este valabila doar in conditiile in care CET Govora S.A. are incheiate contracte pentru furnizarea aburului industrial,  atat cu Ciech Soda Romania cat si cu  Chimcomplex SA – Sucursala Ramnicu Valcea”.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like