Pod nou la limita dintre Vâlcea și Sibiu, pe Valea Oltului

/


DN 7 – Valea Oltului, o șosea super aglomerată ce necesită investiții mari. Asta pentru că Autostrada Pitești – Sibiu va mai întârzia ani buni, iar până atunci autoritățile centrale au obligația de a investi și a face tot posibilul pentru ca participanții la trafic să circule în siguranță pe Drumul Național 7.

În acest sens, DRDP Craiova a demarat procedurile pentru construirea unui pod pe Valea Oltului, la granița dintre Vâlcea și Sibiu. Un prim pas a fost făcut în momentul în care s-a cerut un studiu de fezabilitate pentru acest obiectiv de investiții, care va costa statul aproape 700.000 de euro.

Acest pod nou este extrem de necesar, în condițiile în care cel existent a fost construit în 1892. Podul vechi a fost consolidat în urmă cu ceva ani, însă la momentul actual asfaltul de pe pod este fisurat, iar rosturile sunt crăpate. Parapetul pietonal metalic este corodat, iar hidroizolația nu este deloc etanșă. Toate aceste nereguli adunate, duc la compromiterea structurii de rezistență a bolților.

După finalizarea studiului de fezabilitate și încheierea contractului de execuție, este prevăzut ca lucrările la noul pod să dureze între 10 și 12 luni.

Sursa foto: oradesibiu.ro

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like