Poți avea cea mai frumoasă grădină din Vâlcea! Iată cum să o amenajezi cu buget redus!

Grădina este locul perfect pentru relaxare, atât timp cât este îngrijită și frumos amenajată. Dacă spațiul tău verde nu arată așa cum îți dorești,  pune-ți toată priceperea “la bătaie” și transformă-l într-o oază de liniște, cu o priveliște deosebită. În cazul în care îți faci griji din cauza costurilor, trebuie să știi că există o mulțime de variante prin care îl poți face să arate bine cu bani puțini. De la înmulțirea și plantarea florilor, până la obiectele de mobilier și elemente de decor, toate pot fi realizate  cu un buget redus.

Iată câteva idei de amenajare a grădinii care necesită costuri minime:

● Realizează mobilierul din paleți!

Avantajul principal constă în faptul că bugetul tău va rămâne aproape neatins. O masă și două băncuțe sunt mai mult decât suficiente pentru a crea un cadru deosebit, iar un tutorial de pe Youtube te va lămuri cum să le faci, astfel încât să te apuci de lucru plin de entuziasm. Vei avea nevoie de șapte sau nouă paleți, în funcție de înălțimea pe care dorești să o aibă mobila. Ai grijă să îi șlefuiești, pentru ca vopseaua sau lacul să arate bine și să nu agațe.

 ● Plantează viță de vie sau flori cățărătoare!

Acestea vor crea un umbrar natural care va arăta extrem de bine. Trebuie doar să aibă un suport de care să se agațe. Alege specii de flori care cresc repede, pentru a te bucura cât mai curând de frumusețea lor. O arcadă plină cu trandafiri cățărători va oferi un peisaj minunat și, bineînțeles, parfumul acestora se va răspândi în toată grădina.

● Așază un hamac între doi copaci pentru a avea parte de clipe relaxante. Prețul acestuia este modic, dar îți va oferi momente frumoase și amintiri grozave. 

• Realizează o alee din piatră de râu!

Este o variantă ieftină, dar care arată bine. Pentru a  face acest lucru nu ai nevoie de ciment și nici de alte materiale. E suficient să alegi câteva bucăți de piatră de diferite dimensiuni pe care să le așezi astfel încât să formeze  o alee. Ține cont că trebuie să sapi puțin pământul în locul în care vrei să le pui.  Le poți aduce cu o roabă sau cu un carucior care să aibă niște roți trainice, cum sunt cele de la MagnetCENTER, unde vei găsi și alte produse, precum scule pentru prelucrarea lemnului, bormașini sau alte ustensile necesare în gospodărie.  

● Confecționează singur obiecte de decor care să-ți înfrumusețeze grădina. Din borcane simple poți face suporturi de lumânări. Trebuie doar să așezi în ele pietricele sau nisip și să le agăți cu o sfoară de gard sau foișor.  Dacă ai cauciucuri de mașină vechi, pe care nu le mai folosești, reciclează-le într-un mod inedit, făcând din ele ghivece pentru flori sau taburet. 

Așadar, cu un buget minim, poți să-ți amenajezi grădina astfel încât să stârnească admirație! Nu uita că fiecare spațiu verde trebuie să aibă un mic colțișor dedicat florilor. Acestea dau culoare și arată minunat dacă le îngrijești corespunzător!

Sursa foto: pinterest.com, shutterstockk.com

℗Articol publicitar

loading...

You May Also Like